2022 digitális marketing trendjei

Cikksorozatunkban bemutatjuk 2022 év digitális marketing trendjeit. A sorozat első része a Metaverzumról, illetve az NFT-ről, azaz a nem helyettesíthető tokenekről számol be. 
A következő években a digitális marketing egyre bonyolultabbá válik majd. Az olyan alap tevékenységek mellett, mint a SEO, a PPC, a branding és a UX, a marketingszakembereknek most a feltörekvő közösségi csatornákkal és a változó szabályozásokkal kell zsonglőrködniük, mint például az automatizálás és a személyre szabás.

Az előttünk álló évekre vonatkozóan 30 marketingszakembert kérdeztünk meg a legfontosabb stratégiáikról, melyeket ebben az évben alkalmaznak a fogyasztók elérésének kiterjesztése, illetve a tudatosság növelése és a bevételek maximalizálása érdekében.

A következőkben a 2022-es év 10 legfontosabb digitális marketing trendjeiből állítottunk össze egy cikksorozatot.

2022 legkedveltebb digitális marketing trendjei

Az első két trend jelenleg csak feltörekvőben van, egyelőre még nem jelentős a vállalkozások számára, azonban a jövőben már meghatározó szerepük lesz. Ez számunkra azt jelenti, hogy attól még, hogy jelenleg nem vagyunk alkalmasak arra, hogy létrehozzunk egy 600 000 dollár értékű NFT gif-et, továbbra is érdemes figyelemmel kísérni ezeket a trendeket.

1. Metaverzum

A Metaverzum nem egészen a Facebookot jelenti. A Metaverzum a kiterjesztett valóság, virtuális valóság, a 3D holografikus avatarok és a videó virtuális világára utal, nem csak egyszeri élményekre, mint például hagyományos játékokban, hanem egy állandó környezetre, ahol az emberek dolgoznak, játszanak és szocializálódnak.


                                                                      Metaverzum




Patrick Casey, a Felix Health digitális egészségügyi márka növekedési marketing igazgatója szerint a márkáknak a 2022-es marketingstratégiájuk részeként gondolniuk kell erre a virtuális térre is, ez teljesen új teljesítménymutatókat kínálhat.

"A marketingesek képesek lesznek kísérletezni azzal, hogy a felhasználók mennyi ideig tartják a virtuális objektumokat, még azt is tudni fogják, hogy a felhasználók hova néznek az egyes hirdetéseknél. - mondta. "Ezeknek a felismeréseknek a birtokában képesek leszünk arra, hogy teljesen újragondoljuk azt, amit a vevőinkről - ügyfeleinkről tudunk, ezzel felbecsülhetetlen értéket adva a jövőben.”

Kent Lewis, az Anvil Media digitális marketing ügynökség elnöke kifejtette, hogy sok vállalat 2022-ben a virtuális világokkal fog foglalkozni, és bár a fogyasztók csupán néhány év múlva tudják majd használni a Metaverzumot, azok a márkák, amelyek már ma felkészülnek, a jövőben továbbra is élvezhetik majd a versenyelőnyüket. 2. NFT-k, azaz a nem helyettesíthető tokenek

„Azon túl, hogy kitaláljuk, hogy hol illeszkednek a márkák a Metaverzumban, többet kell kísérleteznünk a blockchain technológiával, hogy felkészüljünk a Web 3.0-ra, a internet következő evolúciójára, amely decentralizáltabb lesz” -tette hozzá Zach Passarella, a Nutraceutical brand Supplement Manufacturing Partners marketing igazgatója.

A blokklánc egyik trendje a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k). A nem helyettesíthető azt jelenti, hogy nem lehet cserélni valami azonos értékűvel, mert nincs egyenlő értékű párja. Például az amerikai dollár helyettesíthető. Cserélhetjük egy 100 dolláros számlát öt 20 dolláros számlára, viszont nem cserélhetjük ki nagyanyánk jegygyűrűjét-ami nem helyettesíthető-bármi azonos értékre, mert van hitelességi tényezője.

Az NFT-k  digitális változatai nem helyettesíthető, egyedileg létrehozott digitális eszközök, akár egy animáció, grafikai tervezés, GIF, audio/video fájl, vagy mém.
Az olyan márkák, mint a Campbell's, a Charmin és a Coca-Cola, amelyek NFT gyűjteményeket adtak ki tavaly. Jeff Mains, a Champion Leadership Group tanácsadó cég vezérigazgatója megjegyezte, hogy 2022-ben eljött az ideje, hogy más márkák is eldöntsék, hogy hogyan tudják majd kihasználni ezeket a digitális eszközöket azért, hogy le ne maradjanak.


                                           
                                                                          NFT

Ezen túlmenően néhány márkák, mint például az Adidas, elkezdtek együttműködni az NFT kollekciókkal, mint például a Bored Ape Yacht Club. Faizan Fahim, a Breeze.io felhő hosting platform marketing menedzsere megjegyezte, hogy több partnerségre számíthatnak, emellett további márkák is elkezdik eladni vagy elajándékozni saját NFT-jüket, hogy közösséget építsenek ügyfeleik között.


G.B.



Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]