Versenyképesség növelése az innováció révén

A versenyképesség növelése a vállalatoknál sokféle módon lehetséges. Az egyik ilyen út lehet az innováció, azonban ettől a szótól nagyon sokan megrémülnek. Mégis, hogyan tudnának ők innovációt létrehozni? Bizonyos esetekben ez könnyebb, mint az ember gondolja, a pályázatok világa pedig most egy kiváló lehetőséget biztosíthat minderre. Érdemes élni vele!

Egy új innovációs pályázat került társadalmi egyeztetés alá
A fent említett pályázati kiírás  „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” nevet viseli. Adaptív technológia? Innováció? Nem szabad megrémülni ezektől a szavaktól! Írjuk is, hogy miért nem.

A célcsoport a vidéki térségekben működő mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyektől a felhívás csak cégen belüli újdonságot vár el. Támogatást ad eszközök és immateriális javak beszerzésére, csupán két feltételt köt ki: egyrészt ezek a javak nem állhattak rendelkezésre a kérelem benyújtásakor, valamint ezek segítségével egy új/módosított terméket, vagy technológiát szükséges létrehozniuk.

Indulhatok a kiíráson?

Amennyiben vállalkozása a konvergencia régióban tevékenykedik, rendelkezik egy lezárt üzleti évvel, legalább 1 fő munkavállalóval, és szeretne cégen belül újítani, akkor igen.

Egy pár példa, hogy a kiírás mely területeket is támogatja: bútorgyártás, élelmiszergyártás, humán egészségügy, állat- egészségügyi ellátás, építőipar, italgyártás, sport-, szórakoztató-, szabadidős tevékenység, fémfeldolgozás – a listának azonban korán sincs vége!
A felhívás sajátossága, hogyha nem jelenleg nem a megfelelő területek egyikén tevékenykedik, de vállalkozása felvesz egy TEÁOR számot a fejlesztendő területek közül, akkor ugyanúgy indulhat a pályázaton. Tehát ha például Ön mostantól bútorgyártással is szeretne foglalkozni, és felveszi a megfelelő TEÁOR számot, fejlesztése pedig ahhoz fog kapcsolódni, benyújthatja a kérelmet.

Egy új, egyedi, eddig még nem kifejlesztett többfunkciós, összecsukható asztal megalkotására – és természetesen egyéb más jól kidolgozott koncepcióra- akár 50%-os támogatást is kaphat, minimum 5 millió, maximum 15 millió forintot!

A pályázati anyagok benyújtása várhatóan 2017. november 30-tól lehetséges. Érdemes már most elkezdeni a felkészülést, hogy a benyújtáskor már egy kész anyag álljon a rendelkezésére.

Kérdése van? Felteheti nekünk ide kattintva!
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]