Véglegesítés előtt az operatív programok

A véglegesítés utolsó szakaszához érkeztek az operatív programok, így Magyarország hamarosan benyújtja az Európai Bizottságnak a végleges dokumentumokat.

Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár elmondta, hogy Magyarország számára most a legfontosabb kormányzati feladatok egyike a 2014-2020 közötti uniós programidőszak fejlesztéspolitikai dokumentumainak véglegesítése és benyújtása.

A kormány 2014. március 7-én küldte el Brüsszelbe a Partnerségi Megállapodást, onnantól számítva három hónapon belül be kell nyújtani az egyes operatív programokat is, melyek véglegesítése jelenleg is zajlik.
 
Komoróczki István kiemelte, hogy Magyarország mind az Európai Unióval, mind a belső szervezetekkel egy igen intenzív tervezési és egyeztetési időszakon van túl. A belső egyeztetés nemcsak a kormányzat és a szaktárcák szintjén zajlott, hanem helyi és megyei szinten is.
 
2014-től a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) közel egészét, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) felét a helyi szereplők tervezhetik és a végrehajtásban is részt vehetnek.
 
A tervezés során a kistérségek 330 milliárd forinttal, a megyei jogú városok 220 milliárd forinttal, a megyék pedig 450 milliárd forinttal kalkulálhatnak, mely összegek a többi operatív programból is kiegészülnek majd további támogatásokkal.
 
Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium/vallalkozo.info


A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében számos szakértő dolgozik, akik támogatni és segíteni tudják Önt és vállalkozását. Forduljon hozzánk bizalommal az alábbi linken vagy a + 36 (1) 486 1800 call-centeren keresztül.

BNG
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]