Újra pályázhatóak a kapacitásbővítést célzó felhívások!

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretei között újra pályázhatóvá vált a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) termelési kapacitásaik bővítésére és kapacitásbővítő beruházásaik támogatására kiírt felhívások, mindösszesen 39 milliárd forint fejlesztési forrást képvisel ez a két kiírás.
A pályázati anyagok 2017. január 16-tól benyújthatóak!

Mindkét felhívás célja a hazai kkv-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

18 milliárd forint áll rendelkezésre a kkv-k termelési kapacitásainak bővítésére (GINOP-1.2.1-16). A felhívás keretei között lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, az ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, infrastrukturális és ingatlan-beruházásokra, valamint információs technológiafejlesztésre is. A pályázók minimum 25,  maximum 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek. A támogatás mértéke akár 50% is lehet.

A kapacitásbővítő beruházások támogatására kiírt pályázati felhívás (GINOP-1.2.2-16) 21 milliárd forint keretösszeggel jelent meg. A vállalkozások ezen minimum 5 és  maximum 25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el, a támogatás intenzitása akár 50% is lehet, azonban ez régióként eltérő. A támogatás új, modern eszköz- és gépparkok beszerzésére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre vagy akár honlapkészítésre is fordítható.

Amennyiben pályázattal kapcsolatban kérdése adódna, ide kattintva felteheti. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]