Újabb innovációs pályázat jelent meg!

Szeptember 29-én megjelent a „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című (GINOP-2.2.1-15 kódszámú) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására 2015. november 30-tól van lehetőség

A Felhívás célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények között hosszútávon fenntartható, stratégiai jelentőségű együttműködések ösztönzése üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények létrejötte céljából. A Felhívás a nagy jelentőségű és összetett feladatok megoldását, több szakterületet érintő kutatás-fejlesztési és innovációs eredmények elérését támogatja a szakterület legkiválóbb szereplőinek együttműködésében. A támogatás révén a kutatási eredmények a gazdaságban és a társadalmi élet egyéb területein hasznosulva létező, fontos társadalmi jelentőségű problémák megoldásához járulnak hozzá. A Felhívás a térségek tudásalapú gazdasági fejlődését elősegítve hozzájárul az ország gazdasági versenyképességének növekedéséhez, valamint a hazai K+F+I humánkapacitás és kompetencia fejlődéséhez.

 

A Felhívás szerinti keretösszegből azon projektek kaphatnak támogatást, amelyek illeszkednek a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (továbbiakban Nemzeti S3)3 céljaihoz és szakosodási irányaihoz.

 

A pályázat keretében támogatható kutatás-fejlesztési projektekhez nyújtott támogatás keretében az alapkutatás, az ipari kutatás, valamint a kísérleti fejlesztés, de elszámolható ezen túl a szakmai megvalósításban közreműködő munkatársak költsége, a szakmai megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatások költsége és az anyagköltségek is, valamint a pályázat keretében akár eszközbeszerzés és immateriális javak beszerzése is támogatható.

 

A támogatás összege: min. 500 millió Ft, max. 4 milliárd Ft

Az egyes konzorciumi tagoknak legalább 50 millió forint, vagy a projekt teljes elszámolható költségének 5%-át kitevő elszámolható költséggel kell rendelkeznie.

 

Támogatás mértékét pedig az alábbi táblázat tartalmazza:

Amennyiben állami vagy vállalati kutatóhely támogatandó tevékenysége nem minősül gazdasági tevékenységnek, úgy az általa elszámolható minden költség támogatási intenzitása 100%. Egyéb esetekben a támogatási intenzitás a támogatási kategóriáktól függ, az alábbiak szerint.

 

Kis-vállalkozás

Közép-vállalkozás

Nagyvállalkozás

Alapkutatás

100%

100%

100%

Ipari kutatás

70%

60%

50%

Ipari kutatás az alábbi feltételekkel:

 

- a projekt hatékony együttműködést foglal magában

80%

75%

65%

Kísérleti fejlesztés

45%

35%

25%

Kísérleti fejlesztés az alábbi feltételekkel:

 

- a projekt hatékony együttműködést foglal magában

60%

50%

40%

Csekély összegű (de minimis) támogatás

100%

Kutatási infrastruktúrához nyújtott támogatás

50%

Regionális beruházási támogatás

 

Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyék

45%

35%

25%

Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megyék

55%

45%

35%

Somogy, Baranya, Tolna, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés megyék

70%

60%

50%

           

 

Nem támogatható Magyarországon kívül, Budapesten vagy Pest megye területén megvalósuló fejlesztés.

További információk:

http://palyazat.gov.hu/megjelent_a_k_f_versenykepessegi_es_kivalosagi_egyuttmukodeseket_tamogato_felhivas

 

Amennyiben pályázat témában tanácsra van szüksége, kérem, írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Dr. Veres Ilona

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]