Új pályázati lehetőségek decembertől állattartási és élelmiszeripari gépekre

A vidékfejlesztési alapból visszakerülő forrásokból állattartási és élelmiszeripari gépek beszerzésére és korszerűsítésére nyílik lehetőség.

Búsi Lajos, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a Békéscsabán megrendezett vidékfejlesztési konferencián bejelentette: a támogatási jogosultságot elveszítő, nyertes pályázók által fel nem használt keretösszegre decemberben ír ki újabb pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium. A helyettes államtitkár hozzátette, hogy az újszerű EU forrásgazdálkodás tette lehetővé a fel nem használt vidékfejlesztési támogatások újbóli pályáztatását.  

A pályázatok még decemberben kiírásra kerülnek, amik kizárólag technológiai fejlesztéseket, valamint építési beruházással nem járó eszközbeszerzéseket tesznek lehetővé.

A tárca a 2007-2013-as költségvetési ciklus forrásaiból falugondnoki és tanyagondnoki hálózat fejlesztésére mintegy 10 milliárd forintra, vidéki kistelepülések turisztikai célú fejlesztésére pedig mintegy 13 milliárd forintra ír ki újabb pályázatot. A támogatások intenzitása száz százalék.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]