TermékHétfő - Finanszírozz hétfőn! - 47.hét

A Széchenyi Kártya Program –  Széchenyi Kártya Folyószámlahitel II.

 Előző héten megismerhettük a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel előnyei és kondícióit, ezen a héten ismerjük meg a kondíciókat:

Az igénylés feltételei:

  • A vállalkozás éves nettó árbevételének maximum 25%-a, lehet a hitelkeret összege.
  • A hiteligénylő vállalkozásnak kis- vagy középvállalkozásnak kell lennie a (2004. évi XXXIV. törvény alapján)
  • A vállalkozás tevékenysége nem lehet többek között szerencsejáték, fogadás (TEÁOR’08 9200), növénytermesztés, állattenyésztés, vadgazdálkodás és kapcsolódó szolgáltatások, erdőgazdálkodás ill. halászat, halgazdálkodás (TEÁOR’08 01, 02, 03), valamint szénbányászat, tőzegkitermelés (TEÁOR’08 05). (Az ilyen tevékenységű vállalkozásoknak speciális hitelkonstrukciót biztosít a Széchenyi Program – az Agrár Széchényi Kártyát, ami a későbbiekben kerül bemutatásra)
  • Vállalkozásnak nem lehet lejárt köztartozása, illetve hitel-, kölcsön, vagy bankgarancia szerződésből eredő lejárt tartozása, illetve meg kell felelnie a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzletszabályzatában leírt feltételeknek.

Biztosíték, kezesség?

  • Szükséges a vállalkozás többségi tulajdonosának/tulajdonosainak készfizető kezessége. Emellett a hitelhez jutást a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezessége is segíti.
  • 10 millió Forint feletti hitelösszeg esetén a hitelező bank a vállalkozás hitelképességétől függően ingatlanfedezetet is kérhet.

Hogyan igényelhető a Kártya?

A Széchenyi Kártya a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, a tagsága szerinti VOSZ irodáiban vagy a KA-VOSZ Zrt. irodáiban igényelhető. (Az irodák listája megtekinthető a KAVOSZ weboldalon.)

A pozitív bírálatot követően a Bank / Takarékszövetkezet köti meg az Ön vállalkozásával a hitel- és kapcsolódó egyéb szerződéseket és nyitja meg a hitelkeretet, illetve folyósítja a kölcsönt.

Az Ön bankjánál van erre lehetőség?

A következő bankoknál van: Budapest Bank, DRB Bank, Erste Bank, Gránit Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Takarék Bank, Takarékszövetkezet, UniCredit Bank, SberBank

 

További információk: www.kavosz.hu

 

Orbán Balázs

 

 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]