Szeptember 24-től nyújtható be az Iparjog – GINOP-2.1.3-15 kódjelű pályázat!

Újdonságkutatás, iparjogvédelmi oltalomszerzéssel, fenntartással és a szellemi vagyon értékelésével összefüggő költségek is elszámolhatóak a jövő csütörtöktől benyújtható GINOP-2..1.3-15 kódjelű pályázatban

A tervezett iparjogvédelmi tevékenység eredményeként nő a benyújtott hazai, valamint a külföldi iparjogvédelmi bejelentések és a megadott oltalmak száma, amely előmozdítja a magyar szellemi alkotások hasznosulásának sikerességét. A szellemi vagyon értékelés és audit tevékenységek révén a vállalkozások szellemi javai feltárásra, validálásra és rendszerezésre kerülnek, és ezáltal lehetőség van ágazatok szerinti szellemitulajdon-portfóliók létrehozására, és ezek versenyképességet erősítő hasznosítására, a tudás alapú termékek és szolgáltatások piaci megjelenésének fokozására.

Pályázók köre

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:

ü  Magyarországon székhellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások esetében annak magyarországi (kivéve KMR terület) fióktelepei, telephelyei;

Azon induló vállalkozások, amelyek nem rendelkeznek egy lezárt, teljes, jóváhagyott üzleti évvel, akkor részesíthetők támogatásban, amennyiben a támogatási kérelemben részletesen bemutatják az ügyvezető, vagy a projekt szakmai vezetőjének a támogatási igény benyújtását megelőző legalább 3 évben végzett releváns tudományos, innovációs tevékenységeit és kompetenciáját.

ü  költségvetési szervek, költségvetési szervek jogi személyiséggel rendelkező intézményei;

ü  jogi személyiséggel rendelkező non-profit gazdasági társaság.

 

Kizáró okok, speciális feltételek

Nem nyújtható támogatás:

  • amely támogatást igénylő vagy a 651/2014/EU rendelet 1. számú melléklete alapján meghatározott partner vagy kapcsolt vállalkozása ezen Felhívás keretéből adott naptári évben már részesült támogatásban,
  • a halászati és akvakultúra-termékek piacának közös szervezéséről, az 1184/2006/EK és az 1224/2009/EK tanácsi rendelet módosításáról, valamint a 104/2000/EK tanácsi rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló, 2013. december 11-i 1379/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendeletben meghatározott akvakultúra-termékek termeléséhez, feldolgozásához és értékesítéséhez nyújtott támogatás,
  • elsődleges mezőgazdasági termeléshez nyújtott támogatás,
  • amely azt mezőgazdasági termékek feldolgozásához vagy forgalmazásához használja fel, amennyiben

-        a támogatás összege az elsődleges termelőktől beszerzett vagy érintett vállalkozások által forgalmazott ilyen termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre, vagy

-        a támogatás az elsődleges termelőknek történő teljes vagy részleges továbbítástól függ,

  • exporttal kapcsolatos tevékenységhez, ha az az exportált mennyiségekhez, értékesítési hálózat kialakításához és működtetéséhez vagy az exporttevékenységgel összefüggésben felmerülő egyéb folyó kiadásokhoz közvetlenül kapcsolódik,
  • ha azt import áru helyett hazai áru használatától teszik függővé,
  • a közúti kereskedelmi árufuvarozást ellenszolgáltatás fejében történő végző vállalkozások számára nyújtott támogatás teherszállító  járművek megvásárlására.

 

Támogatható tevékenységek köre

  1. Újdonságkutatási és egyéb iparjogvédelmi kutatási szolgáltatások (önállóan nem támogatható, maximum 200.000 Ft):

Az iparjogvédelmi oltalmazási lehetőségek érdekében újdonságkutatási és egyéb iparjogvédelmi kutatási szolgáltatások (jogérvényességi kutatás, szabadalomtisztasági kutatás) igénybevétele, amelyek megalapozhatják a jogszerzéssel összefüggő döntéseket.

  1. Iparjogvédelmi oltalomszerzéssel és fenntartással kapcsolatos tevékenységek: (hazai oltalomszerzés esetén maximum 1 millió forint, külföldi oltalomszerzés esetén maximum 3 millió Ft)
  2. Iparjogvédelmi oltalomhoz kapcsolódó újdonságkutatási és egyéb iparjogvédelmi kutatási szolgáltatások (jogérvényességi kutatás, szabadalomtisztasági kutatás) igénybevétele, amelyek megalapozhatják a jogszerzéssel összefüggő döntéseket.
  3. Hazai iparjogvédelmi bejelentés (szabadalom, növényfajta-oltalom, használati vagy formatervezési mintaoltalom) megtétele;
  4. Külföldi iparjogvédelmi bejelentés (szabadalom, növényfajta-oltalom, használati vagy formatervezési mintaoltalom) megtétele;
  5. A Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) szerinti nemzeti eljárások megindítása;
  6. Európai szabadalom hatályosítása;
  7. A támogatási igény benyújtásától számított maximum 3 éve megadott szabadalom, növényfajta-oltalom, használati vagy formatervezési mintaoltalom esetén a fenntartással kapcsolatos tevékenységek.
  8. Szellemi vagyonértékelési és/vagy szellemi vagyon audit szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek: (maximum 2 millió Ft)
  9. A szellemi vagyon értékelése egy adott innovatív megoldás kvantitatív és kvalitatív eszközökkel való értékelése annak érdekében, hogy számszerűsíteni lehessen a megoldás értékét és a fejlesztésre fordított befektetés megtérülését.
  10. A szellemi vagyon audit igénybe vétele, amely során átvilágításra kerül a vállalkozás tulajdonában lévő szellemivagyon-portfólió, és beazonosításra kerülnek a szellemitulajdon-védelem szempontjából szükséges lépések.

 

Projekt területi korlátozása

Nem támogathatóak a Közép-magyarországi régió (továbbiakban: KMR) területén megvalósuló projektek. A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A megvalósulási helynek a támogatási kérelem benyújtásáig bejegyzésre kell kerülnie.

 

Támogatás mértéke: max. 100%

 

Támogatás összege: min. 1 millió Ft, max. 6 millió Ft

 

További részleteket itt talál. 

 

Amennyiben pályázat témában tanácsra van szüksége, kérem, írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Dr. Veres Ilona

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]