Pályaválasztásban segíti a fiatalokat az ÉVOSZ új kisfilmje

Az építőipari szakmákra és lehetőségekre hívja fel a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének és Építő-, Fa-, és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetségének új kisfilmje.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) főbb feladatai közé tartozik a magyar építési vállalkozók hazai és nemzetközi érdekképviseletének ellátása, az építőipar műszaki és szakmai fejlődésének elősegítése, illetve a tagszervezetek tájékoztatása az Európai Unió adta lehetőségek kihasználásáról.

Manapság számtalan fiatal teszi fel magának a kérdést arról, hogy mivel is szeretne foglalkozni a jövőben, miket szeretne elérni az életben, illetve a képességeihez mérten milyen munkát válasszon.

Az elkészült kisfilm éppen a pályaválasztás előtt álló fiatalokat szólítja meg és hívja fel a figyelmüket az építőipari szakmákra, illetve a szakmák által nyújtott lehetőségekre.

Az építéshez építők kellenek, rájuk pedig mindig szükség lesz. Tehát, aki az építőiparban szeretne elhelyezkedni,  biztos lehet benne, hogy hosszútávú lehetőség várja.


                                             Építkezések mindig is voltak és lesznek is


Sokan azt gondolják, hogy ez az építőipari munka monoton, nem éppen higiénikus, és elavult technológiákat alkalmaznak.

A film ezeket a kétségeket kívánja eloszlatni, rámutat, hogy napjainkban az építőiparban modern eszközöket, számítógépes tervezést használnak, illetve új anyagok és technológiák segítik a mindennapos munkát.

Az építőipar kicsit sem unalmas, inkább sokszínű: 12 szakma közül lehet kiválasztani a számunkra legideálisabbat, például:

  • kőműves, szigetelő, vagy útépítő

  • ács, bádogos, vagy tetőfedő

  • burkoló, szobafestő, vagy szárazépítő

  • kőfaragó, épületszobrász, vagy szerkezetépítő.

 

 A videót megnézheti itt: 



G.B.

 



Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]