Napelem pályázati támogatással

2019 májusától elérhetővé válik az a vissza nem térítendő támogatás, amivel egy lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz az állapothoz, ahol a vállalkozásunk energiaszükségletét napenergiából fedezhetjük.

A konvergencia régió számára új lehetőség nyílik, amely során napelemes rendszerrel járulhatnak hozzá a környezetterhelés csökkentéséhez és a rezsiköltségek mérsékeléséhez. Olyan mikro-kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek 3 lezárt üzleti évvel, tehát 2016 előtt alakultak, illetve ebben az időszakban minimum egy munkavállaló rendelkezett bejelentett munkaviszonnyal a fejleszteni kívánt telephelyen.

A támogatás mértéke 1,5 és 3 millió forint között mozog, azonban a napelemes rendszer névleges teljesítménye nem haladhatja meg a 15 kW-ot.

A napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kW értéket. Amennyiben a költségek meghaladják a fajlagos költségszintet, akkor a támogatás a fajlagos költséghatár alapján meghatározott elszámolható költség alapján kerül meghatározásra. A fajlagos költséghatáron felüli rész önerőből finanszírozandó.

Az épületek tetején elhelyezett napelemes rendszerek nagyban hozzájárulhatnak vállalkozásunk sikerességéhez, hiszen a kiadásokon megtakarított összegek visszaforgathatók más fejlesztésekbe is, ezáltal is lehetőséget teremtve a vállalkozás piaci pozíciójának megerősítéséhez.

Amennyiben további kérdése adódna, ide kattintva érdeklődhet. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]