Nagyvállalati Beruházási Program, nem csak nagyvállalatoknak!

Idén is meghirdetésre került a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program 15 milliárd forintos keretösszeggel.

A felhívás célja, hogy támogassa a tőkehiányos hazai nagyvállalatok, valamint a tervezett beruházás hatására a nagyvállalati termékkategóriát elérő kis- és középvállalkozások beruházásait, ezzel is hozzájárulva az újraiparosításhoz, iparfejlesztéshez valamint a modernizációhoz.

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program

A támogatási kérelmeket 2018. szeptember 30-ig fogadják magyarországi nagyvállalkozásoktól, valamint olyan kis- és középvállalkozásoktól, akik a projekt hatására nagyvállalatokká válhatnak és minimum 50 főt foglalkoztatnak, továbbá rendelkeznek legalább három lezárt üzleti évvel. Az idei programnak a sajátossága, hogy a feldolgozóipari ágazatok mellett az építőipari vállalkozásoktól is fogadnak pályázatokat.

Miben nyújt segítséget?

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program támogatást nyújt induló, vagy új gazdasági tevékenységekhez kötődő beruházásokhoz, valamint ezekhez kapcsolódóan energiahatékonysági, és megújuló energia használatát célzó beruházásokat is támogat. Az elbírálás folyamatában vizsgálják többek között, hogy a beruházások mennyiben modernizálják a termelési folyamatot, milyen mértékben célozza az Ipar 4.0 megoldások alkalmazását, mennyiben járulnak hozzá az árbevétel növekedéséhez, mekkora hozzáadott értéket jelentenek, hány munkahelyet teremtenek és milyen arányban segítik a megújuló energia felhasználását.

Az igényelhető támogatás

A pályázat keretei között elszámolhatóak eszközbeszerzések, infrastrukturális fejlesztések, valamint immateriális javak beszerzése is.

A támogatás mértéke régióként változik, 20% és 50% között mozog. Minimum 50 millió forint igényelhető, azonban a legkisebb támogatható projektméret 100 millió forint.

Amennyiben további kérdése adódna pályázati témakörrel kapcsolatban, ide kattintva érdeklődhet. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]