Nagy lehetőségek nyílnak meg az ősszel a vállalkozások számára!

Noha a nyár sem telt el eseménytelenül, már az ősz eleje is számos meglepetést tartogatott a pályázatok terén! A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program számos kiírása került társadalmi egyeztetés alá. Legyen szó akár energetikáról, akár kapacitásbővítésről vagy informatikai fejlesztésekről, biztosak vagyunk benne, hogy Ön is megtalálja a vállalkozásának valót az alábbi listában.

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében (GINOP-1.2.3-8.3.4-16)

A Felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatásként kedvezményes kamatozású kölcsön együttes biztosítása révén segítse a fejleszteni kívánó KKV-k olyan kapacitásbővítő beruházásait, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, képesek kitermelni a forráshoz jutás költségeit is, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

Mire igényelhetnek támogatást mikro-, kis- és középvállalkozások?

  • Új eszköz beszerzésére
  • Infrastrukturális és ingatlan beruházásra
  • Információs technológia fejlesztésére
  • Új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási know-how vagy licenc bevezetésére

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 5 millió Ft és maximum 50 millió Ft, míg a visszatérítendő támogatás összege: minimum 10 millió, maximum 145 millió Ft.

10% önerőtől! A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum 30%, a hitelé pedig 60%!

A pályázatok várhatóan november 2-től benyújthatóak lesznek!

 

Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása (GINOP-3.2.2-8.2.4-16)

A konstrukció segítségével támogatott a komplex üzleti IKT rendszerek, alkalmazások helybeni típusú bevezetése, illetve a felhőalapú és egyéb online üzleti megoldások, szolgáltatások igénybevétele (felhőalapú szolgáltatások), melyeket a vállalkozások saját erőből nem vagy csak nagy anyagi áldozatok árán lennének képesek megvalósítani. Ezek egyaránt hozzájárulnak a hazai kkv-k belső és külső vállalati működésének javulásához az informatikai beruházási költségek csökkentése és magasabb színvonalú IKT megoldások használata révén, ezáltal javítva a vállalkozás hatékonyságát, versenyképességét.

A mikro-, kis és középvállalkozások az alábbiakra igényelhetnek támogatást:

-          vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása - on-premise vagy in house módon, vagyis vállalkozáson belül történt üzleti IKT rendszer, illetve alkalmazás bevezetés (helyben telepített saját szoftver bevezetése),

-          felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) és egyéb online vállalati szolgáltatások, megoldások terjesztése és bevezetése a kkv-k körében (felhőalapú szolgáltatások bevezetése).

A támogatás mértéke maximum 90%, azonban a visszatérítendő, illetve a vissza nem térítendő támogatás (hitel) mértéke vállalkozásonként változó! A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 24 millió Ft, a kölcsön összege minimum 1,25 millió Ft, maximum 37,5 millió Ft lehet.

A pályázatok várhatóan november 2-től benyújthatóak!

 

Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása (GINOP-3.1.2-8.2.4-16)

A Felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén segítse az újszerű infokommunikációs ötletek piaci termékké és szolgáltatássá fejlesztését, bevezetését és üzleti hasznosítását, és a már külpiaci tevékenységet folytató IKT mikro-, kis- és középvállalkozások újabb nemzetközi piacokra lépésének elősegítését.

A mikro-, kis és középvállalkozások az alábbiakra igényelhetnek támogatást:

-          piaci információk beszerzése (piacelemzés, piacfelmérés, piackutatás, ügyféladatbázis igénybevétele),

-          IKT termékek és szolgáltatások ágazati testre szabása, továbbfejlesztése, tesztelése, fejlesztői és tesztkörnyezetük kialakítása,

-          nemzetközi szakkiállításokon, konferenciákon való részvétel.

A támogatás mértéke akár 90% is lehet, de a vissza nem térítendő támogatás értéke nem haladhatja meg az összes elszámolható költség 40%-át, a kölcsön mértéke pedig az összes elszámolható költség 50%-át.

A támogatás összege függ a legutóbbi üzleti év árbevételétől, valamint az exportárbevételtől, de a vissza nem térítendő támogatás minimum 2 millió Ft, maximum 40 millió Ft is lehet, a kölcsön összege pedig minimum 2,5 millió Ft, maximum 50 millió Ft.

A pályázat várhatóan november 2-től benyújtható!

 

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-4.1.1-8.4.4-1)

A Felhívás hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítására irányuló beruházások megvalósításához vissza nem térítendő támogatás és kölcsön formájában. Egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

Pályázók köre: mikro-, kis és középvállalkozások

A Felhívás keretében csak energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával kombináló projektjavaslatot lehet benyújtani.

A vissza nem térítendő, valamint a visszatérítendő támogatás mértéke is maximum 45%. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás, valamint a kölcsön összege is minimum 3 millió Ft, maximum 50 millió Ft.

A pályázatok benyújtása várhatóan november 15-től benyújthatóak!        

Amennyiben bármelyik pályázattal kapcsolatban kérdése adódna, ide kattintva felteheti!

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]