Megjelent az építőipari pályázat!

Már a tavalyi évben bejelentésre került, idén januárban pedig megjelent az építőipari pályázat, amely 20 milliárd forint keretösszeggel rendelkezik, célja pedig az ágazatban tevékenykedő hazai kis és középvállalkozások versenyképességének növelése.

A pályázaton a magyarországi székhelyű kis- és középvállalkozások indulhatnak, melyek az ágazatban (41.10-43.99 TEÁOR közötti, vagy 71.11 TEÁOR) működnek, rendelkeznek legalább egy lezárt üzleti évvel, alkalmazotti létszáma pedig 20 és 250 fő között van.

Támogatás igényelhető gépek és szerszámok, ezeknek kiegészítő eszközeik beszerzésére, termelési folyamat korszerűsítésére, információs technológia-fejlesztésre, gyártási know-how-k, licencek megvásárlására, valamint energiahatékonysági-, megújuló energia használatát célzó beruházásokra.  Fontos, hogy a megtett beruházások vagy új ismeret/technológia hasznosítását, teljesítmény-növekedést, termelési költség csökkenést, vagy új/átdolgozott termékek, szolgáltatások piacra vitelét eredményezzék.

A támogatás összetétele

A támogatás mértéke minden kedvezményezett esetén egyedileg, a támogatási szerződésben kerül meghatározásra és rögzítésre, a támogatási kategóriák függvényében. A támogatási kategóriák magukba foglalják a de minimis támogatást (max. 100% lehet), a regionális adottságokat (20-50% között mozog), a vállalkozás típusát (10% vagy 20%), innovációs támogatást (max. 50%), energiahatékonysági intézkedéseket (40% vagy 50%), illetve a megújuló energiatermeléshez nyújtott beruházási támogatást (max. 50% lehet).

A támogatás összege minimum 50 millió, maximum 1 milliárd forint lehet.

A szerződés megkötésére 2018. szeptember 30-ig van lehetőség.

Amennyiben további kérdése adódna pályázati témával kapcsolatban, ide kattintva felteheti. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]