Megjelent az energetikai beruházásokat támogató felhívás!

Az energetikai beruházások számos módon segíthetik vállalkozásunk életét, ugyanakkor sok cég bizonyos okokból nem használja ki ezen beruházások előnyeit. Ezen probléma megoldására a kormány több mint 50 milliárd keretösszegű pályázatot hirdetett meg a vidéki vállalkozások számára.

A felhívás hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javításához, méghozzá úgy, hogy megújuló energiaforrások felhasználását támogatja vissza nem térítendő (VNT) támogatás formájában. Mindezek egyszerre szolgálják a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének mérséklődését, illetve a vállalkozások rezsiköltségeinek csökkenését.

A „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című, GINOP-4.1.2-18 kódszámú felhívás kizárólag komplex beruházásokat támogat. A forrás segítségével telepíthetünk napelemes-, napkollektoros- és hőszivattyús rendszereket, fordíthatjuk a támogatást nyílászárók cseréjére, hővédelem javítására, tetőszigetelésre, hőtermelő berendezések-, szellőző- és hűtő rendszerek korszerűsítésére, valamint meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékossá alakítására.

A pályázat keretei között kizárólag VNT támogatás igényelhető, melynek összege minimum 1,5 millió, maximum 100 millió forint lehet. A támogatás mértéke pedig az 50%-ot is elérheti, így az energetikai beruházások akár fél áron is kivitelezhetőek.

A vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások a pályázatokat 2018. március 14-től nyújthatják be, egészen június végéig. Fontos, hogy a vállalkozások rendelkezzenek legalább egy lezárt üzleti évvel, előző éves átlagos statisztikai létszámuk pedig minimum 1 fő legyen.

További fontos tényező, hogy nem nyújthat be támogatási kérelmet az a vállalkozás, amely már indult a GINOP-4.1.1-8.4.4-16 kódszámú felhíváson.

Amennyiben pályázati témakörrel kérdése adódna, ide kattintva felteheti. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]