Megjelent a Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) két felhívásának kitöltőprogramja

Elérhetőek a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítését és a kapacitásbővítő beruházásaikat támogató felhívások kitöltő programjai a Miniszterelnökség honlapján, a http://www.palyazat.gov.hu oldalon.
A kitöltőprogramok - pályázatok benyújtása előtti - honlapra kerülése lehetővé teszi, hogy a támogatást igénylők:
  • előzetesen megismerkedhessenek a pályázati felülettel, 
  • a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálatunkhoz fordulhassanak kérdéseikkel, akár elektronikus levél formájában, akár telefonon,
  • illetve a pályázati lehetőség meghirdetése után már átgondoltan, felkészülten adhassák be támogatási kérelmüket.

A pályázati rendszer a technikai újításoknak köszönhetően jelentősen egyszerűsödött a korábbiakhoz képest, ezzel is segítve a mikro-, kis- és középvállalkozások hozzájutását az uniós forrásokhoz:
  • A pályázók által nyújtandó adatok száma felére csökkent: a korábbi 600 adatmező helyett mindössze 300-at kell kitölteniük.
  • Bevezettük az egyszeri adatbekérés elvét is. Ha a támogatások kezelésében érintett szervezet a pályázótól/kedvezményezettől egy bizonyos adatot egyszer már bekért, akkor azt az adott projekt kezelésében érintett más szervezet már nem kérheti be, hanem a tároló monitoring rendszerből kell lekérdeznie.
  • Biztosítottuk az E-aláírásos hitelesítést a kedvezményezettek számára.

A teljes pályázati folyamat elektronikus lett, így akár munkaidőn kívül is tudnak adminisztrálni a kedvezményezettek.
A Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - összesen mintegy 85 milliárd forint keretösszeggel – korábban meghirdetett két pályázat célja a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése és munkahelyteremtő beruházásainak támogatása, piaci pozíciójuk erősítése, új munkahelyeket eredményező beruházások támogatásával.

Fenti felhívásokra 2015. július 9-től nyújtható be támogatási kérelem.

Forrás: kormany.hu
BNG
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]