Már Pest megyében is elérhető a 0%-os kamat!

Megjelent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogram (VEKOP-1.2.3-16), melynek keretösszege 3,67 milliárd forint!

A Hitelprogram célja a Mikro-, Kis- és Középvállalkozások olyan kapacitásbővítő beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

A következő szervezetek vehetnek fel hitelt:

  • egyéni vállalkozók
  • gazdasági társaságok
  • szövetkezetek

A hitel felhasználása

A kihelyezett Kölcsönök a Végső Kedvezményezett által az alábbi, gazdaságilag potenciálisan életképes Projektek megvalósításához használhatók fel:

a)   a Projekt keretében korszerű gépi berendezésekbe történő Beruházás valósul meg (korszerű: a hitelkérelem benyújtásakor a berendezés gyártási időpontja maximum 5 évvel korábbi időpont) és amelynek működtetésével

b)   a Beruházás olyan kapacitásbővítést eredményez, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot.

 

Elszámolható költségek:

  • Új tárgyi eszköz beszerzés,
  • Használt eszköz beszerzés

A Hitelprogram keretében ugyanazon Projekt csak egyszer részesülhet Támogatásban.

Projekt területi korlátozása

A Végső Kedvezményezettnek Magyarországon, a közép-magyarországi régióban, ezen belül Pest megyében (Budapesten nem!) bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe. Minden esetben a Projekt megvalósítás helyszíne számít és nem a Kölcsönt igénylő szervezet székhelye, ezért a budapesti, illetve a közép-magyarországi régión kívüli székhellyel rendelkező szervezet Projektje is támogatható, amennyiben a Projekt maga Pest megyében (kivéve Budapest) valósul meg.

A megvalósulási helynek a folyósításig bejegyzésre kell kerülnie a cégkivonatba, illetve a későbbiekben igazolni kell azt is hogy valóban gazdasági tevékenység folyik.

 

Hitel összege: min. 1 millió Ft, max. 50 millió Ft

Saját erő mértéke:min. 15%

Futamidő:

  • új eszköz beszerzése esetén: az eszköz Tao. szerinti amortizációja végéig, de max. 7 év
  • használt eszköz beszerzése esetén: az eszköz Tao. szerinti amortizációja végéig, de max. 5 év
Kamat: 0%

Amennyiben a programmal kapcsolatban kérdése adódna, ide kattintva felteheti!
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]