Létrejött a KKV nemzetköziesítési webportál

Nemzetközi piacra készülő vállalkozásokat segítő honlap jött létre.
Az Európai Bizottság támogatásával megkezdte működését a „KKV nemzetköziesítési webportál”, mely a vállalkozások nemzetközi tevékenységét segítő szolgáltatók elérhetőségeit tartalmazza globális szinten.

Szolgáltatók között megtalálhatók különböző uniós, nemzeti és regionális szolgáltatók, tanácsadó szervezetek, kereskedelmi és iparkamarák.

Egy nemzetközi piacon megjelenni szándékozó cég a portál használatával utána tud járni, hogy mely országban milyen gyakorlati segítség és támogató szolgáltatások (pl. adó vagy jogi tanácsadás) vehetők igénybe. Így például, ha ausztráliai adózási kérdésünk lenne, a honlapon rákereshetünk az illetékes szerv közvetlen elérhetőségeire.

A találatok saját igények szerint pontosíthatók, mert az alkalmazásban több szűrési feltétel beállításával lehet böngészni:
  • célország;
  • igényelt szolgáltatás (tanácsadás, képzés stb.);
  • szektor;
  • nemzetköziesítési tevékenység (export, import, technikai együttműködés stb.).
 
A portál egy világtérképen ábrázolja a jelenleg elérhető célországokat, de az adatbázis folyamatosan bővül, mert az adatbázisban szerepelni kívánó támogató, tanácsadó szervezetek jelentkezését folyamatosan regisztrálják.

A portál elérhetősége: https://webgate.ec.europa.eu/smeip/


Forrás: Nemzeti Innovációs Hivatal

BNG
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]