Lakóépületek energetikai korszerűsítése!

A tavasz eleje két olyan hitelterméket is hozott magával, amely keretein belül magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetnek támogatást lakóépületeik energiahatékonyabbá tételére.

Elmondható, hogy országos pályázati felhívásról beszélhetünk, hiszen a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” mind a konvergencia régióban, mind pedig a közép-magyarországi régióban is elérhetővé válik 2017. április 24-től. Cél, hogy a lakossági szektor épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrást rendelkezésre bocsássák, ezáltal is növeljék a lakóépületek energiahatékonyságát, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazását. Mindehhez, a konvergencia régióban több mint 105 milliárd, a közép-magyarországi régióban pedig több mint 9 milliárd forintot különítettek el erre a célra.

Kölcsönfelvevő lehet:

-          természetes személy;

-          társasház; és

-          lakásszövetkezet.

A felvett kölcsönt számos tevékenységre lehet felhasználni. Így például napelemes és napkollektoros rendszerek telepítésére, fűtési- és/vagy használati melegvizes rendszerek korszerűsítésére, hőszigetelésre, az épületek nyári hő védelmének javítására, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésére, meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására, hő visszanyerő, valamint hűtési rendszerek kiépítésére.

Természetes személyként minimum 500 ezer, maximum 10 millió forint vehető fel. Amennyiben a kölcsönfelvevő társasház, vagy lakásszövetkezet, akkor társasházi és lakásszövetkezeti lakásonként minimum 500 ezer, maximum 7 millió forint vehető igénybe. A kölcsön már 10% önerőtől felvehető, a kamat pedig 0%!

Amennyiben további kérdése lenne pályázattal kapcsolatban, ide kattintva felteheti. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]