Kft. - Mi az a mellékszolgáltatás?

A tag a társasággal szemben felel a törzsbetét szolgáltatásáért, valamint az esetlegesen a társasági szerződésben előírt pótbefizetések és vállalt mellékszolgáltatások teljesítéséért.

Mit jelent a mellékszolgáltatás?

A társaság tagjai törzsbetétjük szolgáltatásán kívül egyéb vagyoni értékű szolgáltatás (mellékszolgáltatás) teljesítésére is kötelezettséget vállalhatnak. Azaz ez nem kötelező, a tagok döntik el, hogy a kötelező törzsbetéten felül vállalnak e szolgáltatást ha igen akkor ez vagyoni értékkel kell bírjon.

A tagok által végzett személyes munkavégzés is mellékszolgáltatásnak minősülhet, ha nem munkaviszonyon vagy polgári jogi jogviszonyon alapul és ami a legfontosabb, hogy nem választott tisztségviselőként végzik az a tevékenységet (a személyes munkavégzés nyilvánvalóan a társaság részére és érdekében történik).

Ugyanakkor nincs kizárva személyes munkavégzés, mint mellékszolgáltatás esetében, hogy a mellékszolgáltatásért a tagot külön díjazás illesse meg.

Az üzletrész átruházása a mellékszolgáltatási kötelezettséget megszünteti, kivéve, ha azt az üzletrész megszerzője a társaság hozzájárulásával átvállalja.


Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]