Ismét sikeres cégeket díjazott Varga Mihály

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a díjak odaítélése azt a célt szolgálja, hogy azok, akik jelentős mértékben hozzájárultak az ország sikeréhez, érezzék és tudják, hogy számíthatnak a Kormány figyelmére, elismerésére és támogatására.


Decemberre a hónap beruházója a Robert Bosch Kft. lett, a hónap kis- és középvállalkozása a Meditop Gyógyszeripari Kft., a hónap startup vállalkozása pedig az oktatási játékokat készítő Codie.

Varga Mihály ismét emlékeztetett arra, hogy az elismeréseket 2013 augusztusa óta adják át havonta, és a mostani átadás is azt mutatja, hogy a magyar gazdaságban megvannak azok a szereplők, akik teljesítményük alapján méltók az elismerésre.

Varga Mihály beszédében kitért arra is, hogy a január talán sosem indult ilyen rosszul az európa gazdaságok számára, mint az idei, de a piaci szereplőkkel beszélve óvatos optimizmus érezhető.

Az olajárral kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: az utóbbi egy évben 55 százalékkal esett az olaj dollárban számolt világpiaci ára. Azok az importigényes ágazatok és azok az országok, ahol nagy az importfüggőség, a következő hónapokban arra számíthatnak, hogy költség oldalról nő a versenyképességük. Magyarország is ebben a helyzetben van, hiszen jelentős olaj- és gázimportőr, így az olajárcsökkenés pozitívan járul hozzá a gazdaság versenyképességéhez.

A miniszter beszélt a svájci frank árfolyamának alakulásáról is: "meg kell értenünk a svájci döntést", amely bár "devizapiaci felfordulást" okozott, de visszaigazolta a magyar kormánynak a devizaadósság csökkentése és a devizahitelesek arányának csökkentése érdekében tett lépéseit.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője megemlékezett arról, hogy a Bosch hosszú távra tervezte jelenlétét és Magyarország mára a globális Bosch-innováció egyik stratégiai bázisa lett. Kiemelte azt is, hogy a Bosch több mint 10 ezer munkavállalónak biztosít munkahelyet csak Magyarországon.

A Meditop Kft. ügyvezetője, Greskovits Dávid elmondta, hogy a díj 25 év, néha lehetetlennek tűnő munkájának elismerése.

A Codie-tól pedig Lipecz Ádám elmondta, hogy az induló vállalkozások sok kihívással szembesülnek, az elismerések pedig azért is fontosak, mert megmutatják, hogy jó irányba haladnak.

Forrás: kormany.hu, vallalkozo.info

BNG
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]