Idén is indul a tanyafejlesztési program!

Az idei programra nem kevesebb, mint 725 millió forintot különített el a kormány. A felhívások már a következő hét második felétől várhatóak!

A földművelésügyi miniszter a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tanyán élők három célterületre pályázhatnak majd. A települési és térségi fejlesztések támogatására 200 millió forint, a tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének mezőgazdasági csekély összegű támogatására 400 millió forint áll rendelkezésre. Mindemellett a tanyák lakóépületeinek felújítására, a lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre 125 millió forintos keretösszeggel érkeznek majd a felhívások.

A települési és térségi fejlesztések támogatása körében pályázni lehet például a tanyasi termékek védjegy- és minőségrendszerének bevezetésére, fejlesztésére. Ebben a programban egy-egy pályázó 5 millió forintot kaphat 90 százalékos támogatás mellett. A tanyagondnoki szolgálatok fejlesztésére (például gépbeszerzés, képzés) szintén várható majd pályázat, amelyben a támogatási összeg 10 millió forint lesz, 90 százalékos támogatási mérték mellett.

A tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének támogatására 3 millió forint pályázható általában 75 százalékos támogatottsággal. A 40 év alatti fiatal gazdák számára a támogatási intenzitási szint 90 százalék. A tanyák felújítására, valamint lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre ugyancsak kapható támogatás, ami maximum 4 millió forint, 75 százalékos támogatottsági szinttel.

Az eddigi tapasztalatok alapján 75 százalékra emelték a nyertes pályázatokhoz nyújtható előlegfizetési lehetőség mértékét. A korábbi években ez 25, illetve 50 százalék volt.

Amennyiben pályázati témával kapcsolatban lenne kérdése,  ide kattintva informálódhat!

forrás: http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/hirek/indul-az-idei-tanyafejlesztesi-program

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]