Fontos szabályváltozások a pályázati rendszerben!

A Magyar Közlönyben ma jelentek meg a 2014-2020-as programozási időszakhoz kapcsolódó szabályrendszer módosításáról szóló rendeletek.

A kormánymódosította a 2014-2020-as időszak támogatások felhasználásáról szóló rendszerét, valamint a projektértékelési rendszert is.

A támogatások felhasználásának rendjéről szóló rendeletet két fontos intézkedéssel egészítették ki:

-          A támogatási szerződés megkötését követően az előleg azonnali kifizetésre kerül a biztosítéknyújtási kötelezettség alól mentes közszféra szervezet kedvezményezett számára, amennyiben a támogatási kérelem benyújtásával egyidejűleg vagy a szerződéskötési folyamat során az előlegigénylés dokumentációja be lett nyújtva.

-          A támogatási előleg mértéke és összege nem haladhatja meg a megítélt támogatás összegének

o   25%-át, de legfeljebb egymilliárd forintot,

o   belföldi természetes személy, mikro-, kis- és középvállalkozás, közszféra szervezet, civil szervezet, egyházi jogi személy, nonprofit gazdasági társaság és köztestület kedvezményezett esetén 50%-át, de legfeljebb egymilliárd forintot,

o   kutatás, műszaki fejlesztés esetén 75%-át, de legfeljebb egymilliárd forintot,

o   EMVA forrás esetén 50%-át.

 

Továbbá, a kormány egyet ért azzal, hogy a 2014-2020-as időszakban az európai uniós projektek értékelése objektív szakmai szempontok alapján felállított, nyilvános szaknévsorban vezetett állami értékelők útján valósuljon meg.

forrás: portfolio.hu

Amennyiben pályázati témával kapcsolatban lenne kérdése, ide kattintva informálódhat!

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]