Fejlesszen, hogy fejlődhessünk!

Mindezzel pedig nem csak vállalkozásunk fejlődhet, de a gazdaság növekedéséhez is hozzájárulunk! Forrásként kiváló lehetőség lehet minderre az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási program, amelynek célkitűzése az, hogy a hazai ipar GDP részaránya elérje a 30%-ot. 3 milliárd forintot különítettek el az élelmiszeripar, egészséggazdaság, zöld gazdaság, járműipar, védelmi ipar, IKT szektor, és más, a programban foglalt ágazatok támogatására.

Minden olyan kis- és középvállalkozásnak minősülő gazdasági társaság pályázhat, amelynek fejlesztendő tevékenysége a meghatározott ágazat valamelyikébe esik, előző évi átlagos statisztikai létszáma nem haladta meg a 249 főt, továbbá rendelkezik Magyarországon saját tulajdonú székhellyel, telephellyel, vagy fiókteleppel.

Több fontos szempont is lehet projektünk elbírálása során, amikre érdemes odafigyelni, annak mentén alakítani tervünket.  Ilyen szempontok például: mekkora újdonság, innováció tartalommal bír, a beruházás eredményeként létrejön-e új termék, a hozzáadott érték, illetve az árbevételhez viszonyított hozzáadott érték növekszik-e, energiakorszerűsítés esetén lehetővé válik-e energia-megtakarítás vagy a megújuló energia felhasználási arányának növelése.

Támogatás igényelhető kapacitásbővítésre, új létesítmény létrehozására, termékkínálat bővítésére, termelési folyamatok korszerűsítésére, termékek piacra vitelére, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységek elvégzésére. Mindezekhez kapcsolódóan lehetőség van energiahatékonysági beruházások, valamint megújuló energia használatát célzó beruházások megvalósítására is.

A pályázat keretein belül az elszámolható költségek közé tartozik többek között a humán erőforrás költségei, az eszközbeszerzés és az ahhoz kapcsolódó szállítási és üzembe helyezési munkálatok elvégzése, tárgyi eszközbérlés, vagy hardver és szoftver beszerzésének költsége.

A támogatás mértéke 50% is lehet! A támogatás összege minimum 50 millió, maximum 400 millió forint.

A támogatási szerződések megkötésére 2017. december 31-ig van lehetőség.

Amennyiben pályázati témával kapcsolatban kérdése adódna, ide kattintva felteheti. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]