Fejlesszen a balatoni régióban!

A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatot hirdet a kiemelt üdülőkörzetben található települések fejlesztési beruházásainak támogatásra. A forrást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium biztosítja a projektek megvalósítása érdekében.

Négy célterületen nyújthatnak be pályázatot az érdeklődő települések, de érdemes sietni, mert előirányzottan 15 db projekt kerülhet támogatásra.

Igazi turistacsalogató lehetőségeket rejtenek a pályázat célterületei, de egyben a településképet és infrastruktúrát is hivatottak javítani, erősíteni.

Lehetőség nyílik parti sétányok kialakítására vagy fejlesztésre. Létrehozhatóak vagy fejleszthetőek zöldterületek (közparkok, közkertek), partvédőművek. Fontos kiemelni, hogy a partművek strandok területén való fejlesztése nem támogatott. Továbbá egy általában ritkán támogatott terület is helyet kapott a célterületek között, mégpedig a településen lévő kegyeleti park rehabilitációja.

A támogatás mértéke és pontos összege függ a település lakosságának számától, de akár 70% és 15 millió forint is lehet.

A pályázati anyagok 2017. augusztus 7-től benyújthatóak, éppen ezért ideje máris elkezdeni a felkészülést és megtervezni a beruházás részleteit.

Amennyiben további kérdése adódna pályázattal kapcsolatban, ide kattintva felteheti. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]