Év végén érkezik a pest megyei telephelyfejlesztést támogató felhívás!

Az előző időszakban is nagy népszerűségnek örvendett a Pest megyei vállalkozások számára meghirdetett pályázati felhívás, amely keretein belül lehetőségük nyílt olyan beruházások végrehajtására, amellyel hozzájárulnak telephelyük fejlesztéséhez.

Akkor a felhívás egy hónapig volt nyitva, és ezen idő alatt rengeteg fejlesztési igény érkezett be értékelésre.

Sokan azonban nem számoltak azzal, hogy mennyi előkészületet igényel ennek a dokumentációnak az összetétele, és kicsúsztak az időből, anyagukat nem tudták benyújtani. Most azonban jó hírnek mondható, hogy 2017. év végén ismét meghirdetésre kerül a felhívás, várhatóan hasonló kondíciókkal, mint azelőtt!

Milyen tevékenységekre lehet majd támogatást igényelni?

-          telephely átalakítására, modernizációjára, bővítésére,

-          új telephely létrehozására,

-          kisebb volumenű eszközbeszerzésre,

-          alapinfrastruktúra kiépítésére, korszerűsítésére,

-          épületenergetikai fejlesztésekre.

Fontos kitétel azonban, hogy a felhíváson csak a Pest megyei székhellyel rendelkező vállalkozások vehetnek részt, a budapesti székhelyűek nem.

Bizonyára felmerülhet a kérdés, hogyha a pályázat megjelenése csak év végén esedékes, miért is kellene már most elkezdeni a felkészülést.

Mivel ez egy igen összetett, és nagy odafigyelést, háttérmunkát igénylő felhívás, a hibátlan elkészítése akár 3-4 hónapba is beletelhet. A felkészülési idő alatt például különböző árajánlatok beszerzése, a projekt pontos tervezése – hiszen építési beruházásról beszélünk- , a pályázati dokumentáció elkészítése, egyéb csatolandó dokumentumok begyűjtése szükséges.

Amennyiben további kérdése adódna a pályázattal kapcsolatban, ide kattintva felteheti.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]