Európai audiovizuális alkotások televíziós sugárzásának támogatása

Határidő: 2015.01.13.
Kiíró: Európai Bizottság
Pályázat kódszáma: EACEA 24/2014
Pályázók köre
Az alkotás gyártása tekintetében többségi részesedéssel bíró független európai audiovizuális produkciós vállalatok pályázhatnak.

Támogatható tevékenységek
Független európai televíziós alkotás (játékfilm, animációs film vagy kreatív dokumentumfilm), amely az Európai Unió több tagállamából vagy a programban részt vevő több országból származó, legalább három műsorszolgáltató közreműködésével készül.

Egyéb feltételek
A műsorszolgáltatóknak értékesített hasznosítási jogoknak előértékesítés esetén legfeljebb 7 év, koprodukció esetén pedig legfeljebb 10 év után vissza kell szállniuk a produkciós vállalatra.
A produkciós költségvetéshez szükséges finanszírozás teljes becsült összegének legalább 50%-át harmadik felek finanszírozási forrásaiból kell biztosítani, és a produkciós költségvetést legalább 50%-ban európai forrásokból kell finanszírozni.
A pályázatot legkésőbb az első forgatási napon kell benyújtani.
A projektek maximális időtartama 30 vagy (sorozatok esetén) 42 hónap.
 
A támogatás mértéke
Drámák és animációs alkotások esetében a megítélt pénzügyi hozzájárulás nem haladhatja meg az 500 000 EUR-t, vagy ha az alacsonyabb, az összes támogatható költség 12,5 %-át.
Kizárólag a legalább 10 000 000 EUR támogatható gyártási költségű (legalább 6, egyenként 45 perces epizódból álló) koprodukcióban készült televíziós drámasorozatok esetében 1 000 000 EUR támogatás igényelhető.
Kreatív dokumentumfilmek esetében a megítélt pénzügyi hozzájárulás nem haladhatja meg a 300 000 EUR-t, vagy ha az alacsonyabb, az összes támogatható költség 20 %-át.

Benyújtási határidő
A pályázatokat 2015. január 13-ig lehet benyújtani.

Bővebb információt az alábbi linken olvashat.

Amennyiben pályázat témában tanácsra van szüksége, kérem, írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Forrás: http://eacea.ec.europa.eu/creative-europe

BNG



 
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]