Érkezik a lakóépületek energiahatékonyságának javítását célzó pályázati felhívás!

Társadalmi egyeztetés alá került a lakóépületek energiahatékonyságának és a megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelpályázati felhívás.

A kormány 115 milliárd forintos hitelprogrammal biztosítja a lakosság épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrást a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében.

A hitel egyebek mellett igényelhető lesz a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, illetve napkollektoros rendszerek telepítésére is.


Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta, hogy a nulla százalékos kamattal elérhető hitelből várhatóan több mint 50 ezer lakás, vagy családi ház energetikai felújítása lesz megvalósítható a következő időszakban.

A programhoz 105 milliárd forintot a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP), 9 milliárd forintot pedig a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) visszatérítendő pénzügyi kerete biztosít.

A végleges konstrukció leírása várhatóan 2016 decemberében jelenik meg, a hiteligénylések benyújtása pedig 2017 első negyedévében kezdődhet meg a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontok hálózatában.

forrás: kormany.hu

Amennyiben pályázattal kapcsolatban kérdése adódna, ide kattintva felteheti.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]