Energetikai fejlesztések pályázati forrásból, az egész ország területén!

Megjelentek az épületek energiahatékonyságának növelését célzót pályázati lehetőségek, amelyből mind a konvergencia -, mind a közép- magyarországi régió részesülhet! Ezek közül két felhívás kombinált hiteltermék formájában hívható le, egy pedig egy hitelprogram keretei között áll a vállalkozások rendelkezésére.

Épületenergetikai fejlesztések megújuló energia hasznosításával, kombinált hiteltermékkel – GINOP-4.1.1-8.4.4-1

A felhívás olyan mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogat, amelyek javítani szeretnék épületeiknek energiatakarékosságát és energiahatékonyságát, akár megújuló energiaforrások igénybevételével.

A pályázati anyagok 2017. február 8-tól benyújthatóak!

Tehát támogatást igényelhetnek:

-          épületeik hőtechnikai adottságainak javítására, hőveszteségük csökkentésére (például hőszigetelés, nyílászárók cseréjére, hővédelem javítására),

-          épületeik fűtési, hűtési és használati melegvíz- rendszereinek korszerűsítésére (például hőtermelő berendezések korszerűsítésére, központi szellőző- és hűtőrendszerek cseréjére, korszerűsítésére),

-          meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására (mint fényforrások és világítótestek cseréjére),

-          megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységekre (napkollektor, napelemes rendszer telepítése többek között).

Csak a konvergencia régióban megvalósuló projektek támogathatóak!

A vissza nem térítendő (VNT) támogatás és a kölcsön együttes támogatási intenzitása beruházási területenként eltérő mértékű, de akár 80% is lehet. A VNT, mind pedig az igényelhető hitel összege minimum 3 millió, maximum 50 millió forint lehet.

 

Épületenergetikai fejlesztések a közép-magyarországi régióban, kombinált hiteltermékkel – VEKOP-5.1.1-5.1.2-16

A közép-magyarországi régió mikro-, kis-, és középvállalkozásai se csüggedjenek, hiszen nekik is elérhető immáron az épületenergetikai fejlesztéseket célzó felhívás. A pályázati anyagot itt is 2017. február 8-tól fogadják!

A támogatható tevékenységek köre megegyezik a konvergencia régióban elérhető felhíváséval, tehát lehetőség nyílik támogatást igényelni többek között épületek hőtechnikai adottságainak javítására; fűtési-, hűtési és használati melegvíz rendszerek korszerűsítésére, világítási rendszerek cseréjére, valamint megújuló energiaforrások igénybevételére.

Csak Budapesten, és Pest megyében megvalósuló projektek támogathatóak!

A VNT támogatás és a kölcsön együttes támogatási intenzitása beruházási területenként itt is eltérő, de akár 70% is lehet. Mindkettő összege minimum 3 millió, maximum 50 millió forint között mozoghat, de a felvett hitel összegének meg kell haladnia a VNT támogatás összegét.



Mindezek kívül, elérhető a „KKV energia hitel” című, GINOP-8.4.1/B-16 kódszámú, 0%-os hitelprogram is, amelyre az ország bármelyik megyéjéből pályázhatnak a vállalkozások, azonban kitétel, hogy a projekt megvalósítási helyszíne csak a konvergencia régióiban lehet.

A 30 milliárd forint keretösszegű hitelprogram célja, hogy forráshoz juttassa azokat a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, azonban eddig nem, vagy nem megfelelően jutottak forrásokhoz.

A hitelkérelmek 2017. február 28-tól benyújthatóak!

Kölcsön igényelhető:

-          előkészítési tevékenységekre (előzetes tanulmányok, tervek készítésére),

-          beruházási tevékenységekre (eszközök beszerzésére, immateriális javak beszerzésére),

-          megvalósításhoz kapcsolódó költségekre (például terület- előkészítési költségek, műszaki ellenőri szolgáltatás, mérnöki szolgáltatások).

A hitel összege minimum 1 millió, maximum 1000 millió forint lehet.

Amennyiben pályázattal kapcsolatban kérdése adódna, ide kattintva felteheti.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]