Elérhető pályázatok a Közép-magyarországi régióban

Szeretné korszerűsíteni, zöldebbé tenni vállalkozását? Szüksége van gyakornoki segítségre? Cikkünkben szeretnénk bemutatni két olyan pályázati lehetőséget, amelyekre a Közép-magyarországi régió vállalatai nyújthatják be tenderüket ezekben a témakörökben.

Energetikai fejlesztések

Napjainkban egyértelművé vált, hogy a társadalmi felelősségvállalás minden vállalat számára nélkülözhetetlen, a környezettudatos működés pedig elengedhetetlen, ha egy vállalat tartani kívánja versenyképes pozícióját, hiszen a fogyasztók már tudatosan keresik ezzel a jelzővel illetett szervezetek termékeit és szolgáltatásait.

Ezen okokból kifolyólag ajánljuk ezt a pályázatot azoknak a vállalatoknak, amelyek a megújuló energiaforrások révén szeretnék fejleszteni energiatakarékosságukat és hatékonyságukat.

A támogatás kiterjed minden olyan innovációra, amely segít csökkenteni a vállalat számára felmerülő energiaköltségeket, mint például a hőtechnikai adottságok javítását, a fűtési-hűtési és a melegvíz szolgáltató rendszerek korszerűsítését, a világító berendezések energiatakarékossá való átalakítását, vagy például különféle megújuló energiaforrások bevezetését.

Ezeket az újításokat vissza nem térítendő, illetve visszatérítendő támogatásokból valósíthatóak meg, mindkét lehetőség összege 1,5 és 50 millió forint között alakul, a kedvező kamatozású hitel költsége pedig évi 2% kamat.

Gyakornoki lehetőség még limitált ideig

2018. december 6. a határideje annak a pályázatnak, amely a Közép-Magyarország régióban segíti a fiatalok elhelyezkedését vállalatoknál. A program célja, hogy a szervezet életében felmerülő költségeket, amelyek a gyakornokok alkalmazásával jár, csökkentse, ezáltal növelje az alkalmazási hajlandóságot.

Az elnyert összegből 9 hónapon keresztül finanszírozhatják a fiatalok bérköltségeit, illetve a mentorok fizetésének egy részét is. A gyakornokok munkájához szükséges tárgyi eszközöket, valamint az infrastrukturális változtatásokat is támogatja a pályázat.

A felmerülő költségek maximum 80%-a számolható el pályázati költségként, amely 2,3 és 10 millió forintos intervallumba kalkulálható.

Ha pályázattal kapcsolatban további kérdése adódna, ide kattintva tájékozódhat.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]