Elérhető Hitelprogramok

A hitelfelvétel mindig egy szürke zóna volt a vállalkozások számára, hiszen vannak olyanok, akik ódzkodnak tőle. Mára már a hitel bárki számára elérhető, válogathatunk a rengeteg lehetőség közül, hogy melyik a legjobb számunkra. Cikkünkben bemutatunk három pályázati lehetőséget, amelyek kedvező kamatozású hiteleket kínálnak szervezetek számára.

Mikro- kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram

GINOP 8.3.5. célja a vidéki mikro-kis- és középvállalkozások korszerűsítése, valamint a termékeik és szolgáltatásaik fejlesztésének támogatása.  A pályázat egy kamatmentes hitelt kínál a vállalatoknak, így teremtve lehetőséget, hogy a  versenyképességet különböző innovációs tényezőkkel fejlesszék.

A szervezetek az elnyert összeget technológiai korszerűsítésre, termék és szolgáltatásfejlesztésre, a technológiai szint fejlesztésére, valamint immateriális javak beszerzésére fordíthatják.

Az 1 és 50 millió közötti támogatást azok a vállalatok nyerhetik el, amelyeknek székhelye vagy telephelye a konvergencia régióban található. Viszont azon cégek is indulhatnak a pályázaton, amelyek központja a Közép-magyarországi régióban van, ebben az esetben vidéki telephely fejlesztésére fordítható az összeg.

A pályázat különlegessége még, hogy a kezdő vállalkozások is nyújthatnak be kérelmet a támogatásért, ebben az esetben a maximálisan megítélhető összeg 25 millió forint.

EFOP Hitel

EFOP, azaz Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, olyan pályázati lehetőség, amely 1 és 10 millió forint közötti, 0%-os kamatozású hitellel támogatja az egészségügyi vagy foglalkozási rehabilitációs vagy szociális szolgáltatást nyújtó ágazatokat, mint például egészségügy, köznevelés, felsőoktatás vagy társadalmi felzárkóztatás.

A támogatási összegből lehetőségük van a szervezeteknek rehabilitációs célú eszközök gyártásának, forgalmazásának és bérbe adásának fejlesztésére, illetve szakmai tréningek, workshopok, tanácsadások és coachingok megtartására is. A pályázat lehetővé teszi a kiállításokon és konferenciákon való részvételt, ezen kívül pedig a megváltozott munkaképességű kollégák munkájához szükséges munkaállomások létrehozását, vagy pedig gépkocsik vásárlását.

Digitális Jólét Program

A Digitális Állam egy olyan négy pilléren nyugvó program, infrastruktúra, gazdaság, közösség, kompetenciák, amely megteremti a hazai digitális környezet fejlődését. Ezek magukban foglalják a szélessávú, gyors hálózatok kiépítését, a digitális oktatást, vagy például a digitális fejlesztéseket végző vállalkozások külpiacra segítését.

A pályázat egy kamatmentes hitelportfólióval kívánja fejleszteni a hazai információbiztonságot, kibervédelmet, hálózatkutatást vagy akár a smart city kidolgozását.

Ehhez a pályázók 5 és 200 millió közötti összegből vásárolhatnak tárgyi eszközöket, immateriális javakat és szolgáltatásokat, vagy különböző képzéseken vehetnek részt az alkalmazottaik, illetve kiállításokon és konferenciákon mélyíthetik tudásukat digitális témakörben.

Ha bármelyik program felkeltette érdeklődését, ide kattintva tájékozódhat. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]