Dúsgazdagok titka - Otthonról hozzuk?

Számtalanszor találkozhatunk azzal a mindennapokban, hogy beszélgetőtársunk azt fájlalja, valaki nem volt vele elég udvarias.

A mindennapi udvariasság képességét és az ismeretek alapjait gyerekkorban rakjuk le és szerencsés ha a „kamaszos lázadás” sem tántorít el bennünket e szokások gyakorlásától.

Érdemes szem előtt tartanunk: Nem az az udvarias ember, aki ismeri az illemszabályokat, hanem aki él is az udvariasság gesztusaival.
Az udvariasság természetes és finom gesztusai, nemcsak a hétköznapi kapcsolatainkat tehetik sokkal harmonikusabbá, de az üzleti életben, karrierépítésben is hatalmas szerepük van.

Az üzleti etikett szabályai ugyanakkor olyanok, mint az építőjátékok különleges elemei. A kifejezetten üzleti életben (tárgyaláson, üzleti ebéden stb.) alkalmazandó gesztusok, a már otthon, illetve a mindennapi életben elsajátított ismeretekre, tudásra épülnek. Ezek hiányában, mivel nincs mihez kapcsolódniuk, sutának hatnak, vagy meg sem jelennek, noha az üzleti sikerhez, megkerülhetetlen a viselkedés és öltözködéskultúra ismerete. Akár karrierépítés a cél, akár vállalkozásunkat szeretnénk még sikeresebbé tenni.

Ezt húzta alá egy közelmúltbeli kutatás egyik szála is.

Az Egyesült Államokban Tom Corley hosszú évek óta arra keresi a választ, hogy az önerőből milliomossá váló vállalkozók milyen - a kevésbé sikeres vállalkozótársaiktól eltérő - szokásokkal rendelkeznek.
A csokorba gyűjtött tulajdonságok között az etikett ismerete, a viselkedés és öltözködéskultúra jelentőségének felismerése és szabályainak betartása is szerepel.

Ám, és talán ez a legelgondolkodtatóbb, nemcsak az üzleti etiketté, hanem azoké az alapszokásoké, amelyeket otthonról hozunk.
Melyek ezek a mindennapi udvarias gesztusok és szokások, amelyeket egy dúsgazdag üzletember fontosnak tart?

Néhány példa:

• Használja a varázsigéket: kérem és köszönöm
• Nem vág közbe, míg a másik beszél
• Nem forgatja a szemét, ha valaki mond valamit, amivel nem ért egyet
• Nem fordul el (néz másfelé), miközben valaki hozzá beszél
• Nem nézegeti a telefonját, miközben valaki hozzá beszél
• Megköszöni a házigazdának a meghívást, illetve a vendéglátást
• Soha nem faragatlan

Egyik sem különleges gesztus és gyerekként valamennyit megtanultuk. Érdemes hát használni őket, amikor csak lehet és nemcsak az üzleti életben.
S ha a használatukkal nem is leszünk dúsgazdagok - egycsapásra, a kapcsolataink sokkal harmonikusabbá és meghittebbé válnak.

dr. Erdős Zsuzsanna
üzleti etikett tanácsadó és coach
www.erdosetikett.hu
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]