Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért 2015

Határidő: 2015. május 15.
Kiíró: Nemzetgazdasági Minisztérium
A „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri a vállalkozások és a vállalkozáspolitika legsikeresebb támogatóit, bemutatja a legjobb gyakorlatokat, tudatosítja a vállalkozás hozzáadott értékét, valamint bátorítja a potenciális vállalkozókat.

A Díj hat kategóriában nyerhető el:

1. A vállalkozói kedv ösztönzése
Olyan nemzeti, regionális vagy helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a fiatalok és a nők körében népszerűsítik a vállalkozói gondolkodásmódot.

2. A vállalkozói ismeretek növelése
Olyan országos, regionális és helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a vállalkozói és a vezetői készségeket javítják.

3. Az üzleti környezet fejlesztése
Elismerésben részesíti azokat az országos, regionális vagy helyi szintű innovatív intézkedéseket, amelyek előmozdítják a vállalkozások indulását és növekedését, egyszerűsítik az adminisztratív eljárásokat és a „Gondolkozz először kicsiben” elvet alkalmazzák a kis- és középvállalkozások érdekében.

4. A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése
Olyan kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek arra ösztönzik a vállalkozásokat, különösen a kis- és középvállalkozásokat, hogy jobban profitáljanak az Európai Unión belüli és kívüli piacok által kínált lehetőségekből.

5. A zöldgazdaság ösztönzése
Olyan országos, regionális és helyi szintű intézkedések és kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek támogatják a kis- és középvállalkozások részvételét a zöldgazdaságban, javítják a környezeti erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásukat, például a környezetvédelmi ismeretek növelése, vagy a finanszírozás által.

6. Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért
Hatóságok, valamint olyan országos, regionális vagy helyi kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a kis- és középvállalkozások társadalmi szerepvállalását hangsúlyozzák. Ebben a kategóriában a hátrányos helyzetűek, például munkanélküliek, különösen a tartósan munkanélküliek, bevándorlók, mozgáskorlátozottak, vagy etnikai kisebbségből származók vállalkozási erőfeszítéseit is díjazzák.

A Zsűri Fődíját, amely akármelyik kategóriából kikerülhet, az a pályázat kapja meg, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.

A díj elbírálása két fordulóban történik. A jelentkezők kizárólag a nemzeti válogatót követően juthatnak be a Díj európai szakaszába. Egy magas rangú tagokból álló zsűri választja ki a nyerteseket, az ünnepélyes eredményhirdetésre 2015 novemberében kerül sor Luxemburgban.

A pályázatról bővebben az alábbi linken olvashat.


Az díj nyolc éves történetében több magyar sikertörténet nyert már elismerést, azonban a tavalyi év hozta az eddigi legnagyobb magyar sikert.

A Nápolyban megrendezett eredményhirdetésen a Gazdagmami Kft. pályázata átütő sikert aratott, amellyel kiérdemelte a zsűri fődíját és egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett.

Vida Ágnes és a Gazdagmami Kft. 2008 óta segíti a kisgyermekes anyukákat a vállalkozói ismeretek elsajátításában és a vállalkozás elindításban.


Forrás: kormany.hu, hu.euronews.com, vallalkozo.info


Amennyiben pályázat témában tanácsra van szüksége, kérem, írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

BNG

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]