Díj a sikeres vállalkozásokért

A Díjat a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére és szervezésében minden hónapban három kategóriában adják át, ezzel irányítják rá a figyelmet azokra a gazdasági társaságokra, kis- és középvállalkozásokra, illetve induló, start-up cégekre, amelyek mintául szolgálhatnak további eredményes vállalkozások megvalósításához.


A díj a sikeres vállalkozásokért célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak hazánk gazdaságának növekedéséhez, és például szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához.
A díjat az alábbi három kategóriában adják át:
  • A hónap beruházója;
  • A hónap kis- és középvállalkozása;
  • A hónap induló vállalkozása.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a díjak odaítélése azt a célt szolgálja, hogy azok, akik jelentős mértékben hozzájárultak az ország sikeréhez, érezzék és tudják, hogy számíthatnak a Kormány figyelmére, elismerésére és támogatására.

„Ismertté kívánom tenni a sikeres vállalkozások társadalmi szerepét, olyan kiemelkedő, követésre érdemes gyakorlatok bemutatásával, amelyek mintául szolgálhatnak további eredményes vállalkozások megvalósításához.” – jelentette ki Varga Mihály.

2014 májusában az elismerést az alábbi vállalkozások kapták:
  • A hónap beruházója a LEGO Manufacturing Kft.
A vállalatcsoport tavaly magyarországi termelésének jelentős bővítése mellett döntött és Nyíregyházán új gyártóbázist épített. A 200 millió eurós, azaz mintegy 60 milliárd forintos, zöldmezős beruházás a LEGO Csoport eddigi legnagyobb hazai beruházása. Az új nyíregyházi gyártócsarnokban az eddigi kapacitása kétszeresét, 30 millió doboz játékot tudnak gyártani.
  • A hónap kis- és középvállalkozása a Kürt Zrt.
A cég 25 éve működik az informatikai piacon, kizárólag magyar tulajdonban van.  A Kürt Zrt. adatmentés üzletága működteti a világ egyik vezető szaklaborját, amelyben évi több mint 4000 adatmentést végeznek.
  • A hónap induló vállalkozása a QuantisLabs Kft.
A kifejlesztett SmartVineyard (Szőlőőr) elnevezésű okos telefonos alkalmazás speciális szőlővédelmi döntéstámogató rendszer. szőlőbetegségek előrejelzésében és a permetszer-felhasználás csökkentésében segíti a szakembereket.

A nemzetgazdasági miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy a díj tavalyi elindítása óta bebizonyosodott, hogy a magyar gazdaságban hónapról-hónapra van olyan sikertörténet, amelyet e három kategóriában díjazni lehet.

Szavai szerint nem csak az export és a járműipar húzza a hazai növekedést, a folyamatba egyre több ágazat, köztük a logisztika, az elektronika, vagy az orvosi műszerek gyártása kapcsolódik be. Egyre erősebbé válik a belső kereslet bővülése, amely lehetővé teszi a döntően magyar piacra termelő hazai kis- és középvállalkozások fejlődését is.

Forrás: MTI

BNG
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]