Bürokráciacsökkentés szükségeltetik az EU-us pénzekhez való hozzáférés területén is

Lázár János, a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosítási javaslat vitáját megnyitó beszédében elmondta: a szolgáltató és egyúttal a versenyképességet elősegítő állam érdekében 110 törvény módosítását kezdeményei a kormány. Olyan változtatásokra tesz javaslatot a kabinet, amely mindannyiunk, minden magyar állampolgár érdeke.

A miniszter leszögezte, hogy négy olyan terület van, ahol mindenképpen szükségeltetik a bürokrácia csökkentése: az európai uniós forrásokhoz való hozzáférésben, az építéshatósági eljárások és az adóügyi eljárások egyszerűsítése terén, valamint az emberekkel kapcsolatban lévő közigazgatás működtetésében. Általános és fontos célnak minősítette az eljárási határidők lerövidítését és az engedélyhez kötött tevékenységek számának csökkentését. Lázár János elmondása szerint a törvényjavaslat azt tartalmazza, hogy a hatóságoknak minden ügyet el kell intézniük 60 napon belül.

Törvényjavaslatot fog előterjeszteni a miniszter annak érdekében, hogy 2016. január elsejétől évi 10 milliárd forinttal kevesebbet kelljen fizetniük az állampolgároknak az ügyintézésért. Ez annyit tesz, hogy csökkennek, vagy meg is szűnnek egyes hatósági eljárás díjai.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter parlamenti beszédében leszögezte azt is, hogy 2016-ban a 197 járásban már 290-295 kormányhivatalban nyújt szolgáltatásokat a magyar állam az embereknek. Az ehhez szükséges körülményeket legnagyobb részben uniós forrásokból teremtette meg a kormány.

Forrás: lakossag.szechenyi2020.hu

Amennyiben pályázat témában tanácsra van szüksége, kérem, írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Dr. Veres Ilona

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]