Az új turizmusstratégia a szolgáltatások fejlesztésére koncentrál

Az ország egésze a turizmus részévé válhat, a fejlesztési források főleg a szolgáltatások javítására irányul majd. Balatoni Mónika a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára bemutatta a Bejárható Magyarország keretprogramot.


Hamarosan véglegesíti a kormány a most elkészült Bejárható Magyarország keretprogramot (BMP). Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a program alapján az ország egésze a turizmus részévé válik, a finanszírozás pedig a szolgáltatók fejlesztésein keresztül valósul meg.
Az államtitkár kitért arra is, hogy mivel a 2014-2020-as uniós pályázati ciklus tervezése most zajlik, ezért a BMP-re fordítható támogatás konkrét összege még nem ismert. Kiemelte, hogy a BMP előkészítése kapcsán eddig is több milliárd forintot költött a központi költségvetésből az állam.
A rendezvényen Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára pedig arról beszélt, hogy a program keretében az országot gyalog, kerékpárral, lóval és vízen is be lehet majd járni. Elmondta, hogy az NGM elkészítette a 2024-ig tartó turizmusstratégiát, amely célul tűzte ki, hogy az időszak végére a turizmus a GDP 10 százalékát adja majd. Miután szálláshely és vendéglátóhely van elegendő, a fejlesztések elsősorban a minőség javítását szolgálják. Olyan új, attraktív turisztikai termékeket kell bevezetni, mint a tematikus túrák, vagy a lovas-, illetve vízi túrák.

Forrás: MTI

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]