Alapvető kizáró okok II.

A következő felsorolásokban azokra az általános érvényű szempontokra szeretnénk felhívni a figyelmet, melyek megléte minden esetben kizárja az adott vállalkozást a pályázati források felhasználásától.

Nehéz helyzetben lévő vállalkozás

 

Azon vállalkozás minősül nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak, amely olyan veszteséget szenvedett el, hogy a jegyzett tőkéje jelentősen csökkent.

 

Hamis adatok szolgáltatása

 

Nem pályázhat, vagy leállítják a pályázati folyamatot azon szervezeteknél, ahol hitelt érdemlően kiderül, hogy a pályázat szakmai, pénzügyi tartalmát érdemben befolyásoló valótlan, hamis adatot szolgáltatott.

 

Nyilatkozatok hiánya

 

Ha a pályázó nem teszi meg a kiírásban megkövetelt nyilatkozatokat. Például a közpénzekből nyújtott támogatásokra vonatkozó nyilatkozat.

 

„Nem nyújtható támogatás annak a pályázónak, aki, vagy amely a jogszabályban (különösen a 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletben, valamint a 4/2011. (I. 28.) Korm. rendeletben) a támogatási szerződés megkötésének feltételeként meghatározott nyilatkozatokat nem teszi meg, dokumentumokat nem nyújtja be, vagy a megtett nyilatkozatokat visszavonja.”

 

Ha pályázó a támogatási döntés meghozataláig nem tesz írásbeli nyilatkozatot ahhoz történő hozzájárulásáról, hogy adószámát vagy adóazonosító jelét a támogatás folyósítója és a Kincstár felhasználja a lejárt köztartozások teljesítése, illetőleg az adósság bekövetkezése tényének és összegének megismeréséhez.

 

Adatszolgáltatás megtagadása

 

A pályázó a fenntartási időszak végéig köteles az adatszolgáltatásra a közreműködő szervezet felé. Abban az esetben, ha bármilyen kért adatlapot, nyilatkozatot nem tölt ki határidőre, az adatszolgáltatás megtagadásának minősül.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]