Alapvető kizáró okok I.

A következő felsorolásokban azokra az általános érvényű szempontokra szeretnénk felhívni a figyelmet, melyek megléte minden esetben kizárja az adott vállalkozást a pályázati források felhasználásától.

Csődeljárás, felszámolás vagy végelszámolás

 

„A támogatási kérelem benyújtásának időpontjában a támogatást igénylő nem áll jogerős végzéssel elrendelt végelszámolás, felszámolás alatt, ellene jogerős végzéssel elrendelt csődeljárás vagy egyéb, a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás nincs folyamatban.”

 

Rendezetlen köztartozás

 

Nem köthető támogatási szerződés, illetve nem folyósítható támogatás azon pályázók részére, amelyeknek az illetékes állami vagy önkormányzati adóhatóság hatáskörébe tartozó, lejárt köztartozása van.

Amennyiben a pályázó rendelkezik részletfizetési megállapodással vagy fizetési halasztással az illetékes adóhatóság részéről, az már rendezett köztartozásnak minősül.

 

Rendezetlen munkaügyi kapcsolatok

 

A pályázat benyújtását megelőző 2 naptári éven belül a pályázónak nem volt jogerős bírósági ítélete vagy jogerős bírsága munkavállaló bejelentés nélküli vagy munkavállalási engedély nélküli foglalkoztatásáról.

 

Összeférhetetlenség fennállása

 

„A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (a továbbiakban Közpénztv.) 6.§ (1) bekezdésében foglalt összeférhetetlenségi okok a pályázó személyével, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben nem állhatnak fenn.”

A vállalkozás személyes vagy családi kapcsolatai révén nem tudja a döntést érdemben befolyásolni.

 

Nem átlátható szervezet

 

„Jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezet csak abban az esetben részesíthető támogatásban az Áht. 50. § (1) c) pontja alapján, ha átlátható szervezetnek minősül.”

Olyan szervezet, ahol a tulajdonosi háttér egyértelműen nem állapítható meg, átláthatatlan szervezetnek minősül. Például a tulajdonosok olyan országokban vannak bejelentve, ahol nincs adatszolgáltatási kötelezettség.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]