Akár már a GINOP támogatások harmada elérhető lehet az idén!

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program (GINOP) 2014-2020-as időszakra vonatkozó 2700 milliárd forintos keretösszeg harmada, vagyis több mint 900 milliárd forint uniós fejlesztési forrás lehet még idén elérhető a mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

A tájékoztatást Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára adta az MTI-nek. Az államtitkár még hozzátette: 2017 júliusáig az uniós költségvetési ciklus minden magyar pályázata kiírásra kerül, a teljes keretösszeg rendelkezésre áll majd a versenyképesség javítására, munkahelyteremtésre, és a magyar ipar fejlesztésére. A támogatásból pedig főként a magyar vállalkozások, kutatóhelyek, innovációs műhelyek részesülnek.

A GINOP keretében eddig 22 felhívás jelent meg, amelyek elérhető forráskerete több mint 541 milliárd forint, a tervek szerint pedig 2015 végéig még 34 pályázatot hirdetnek meg csaknem 376 milliárd forint értékben.

Rákossy Balázs emlékeztetett, hogy 2014 és 2020 között megközelítőleg 12 ezer milliárd forint uniós fejlesztési forrás fog Magyarország rendelkezésére állni, amelynek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítja a kormány.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a korábbi ciklus kifizetései jó ütemben haladnak, a támogatási időszak forrásvesztés nélküli zárható majd le és ezzel együtt a 2014-2020 közötti konstrukciók keretében beérkező támogatási kérelmek is folyamatos feldolgozás alatt vannak. Az új támogatási ciklus kezdete óta összesen 4233 darab támogatási kérelem érkezett 317 milliárd forint támogatási igénnyel, amelyből támogató döntésben 737 darab projekt részesült 70 milliárd forint támogatási összeggel.

Forrás: kormany.hu

Amennyiben pályázat témában tanácsra van szüksége, kérem, írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Dr. Veres Ilona

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]