Akár ingatlanvásárlással! - Munkahelyteremtő pályázat KKV-k számára

2017-ben ismét elérhető a méltán híres pályázat az NFA (Nemzeti Foglalkoztatási Alap), melynek finanszírozásából munkahelyteremtő beruházások lesznek megvalósíthatóak.

A pályázatok 2017. szeptember 15-ig nyújthatóak be, így érdemes már most elkezdeni a felkészülést.

Speciális kiírásról van szó az NFA – 2017 – KKV esetében, ugyanis a támogatást a munkahelyteremésre lehet igényelni, melynek keretében a leendő munkavállaló pozíciójához szükséges eszközöket lehet beszerezni, vagy például az irodát/csarnokot megépíteni, ingatlant megvásárolni. Nagyon fontos kritérium, hogy a pályázat keretében szükséges legalább 2 új munkavállalóval bővíteni a vállalkozást.

 

Mennyi támogatásban részesülhetek az NFA – 2017 –KKV forrás igénylésével?

75%-os maximum intenzitás mellett, minimum 3 millió Ft-tól, maximum 240 millió Ft-ig terjedhet a támogatás. Teremtett munkahelyek száma után az igényelhet támogatás 1,5 millió Ft, ami a kötelező 2 fő munkavállaló felvétele okán 3 millió Ft-ot jelent minimum.

A támogatás intenzitása az országban való elhelyezkedéstől függően változhat. Továbbá növelő tényező lehet a munkavállaló munkaerő piaci státusza, illetve a cég székhelyének elhelyezkedése (pl. hátrányos helyzetű település).

Amennyiben további kérdése adódna a pályázattal kapcsolatban, ide kattintva tájékozódhat. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]