A pályázatoknál fontos az időtényező!

Várhatóan 150 milliárd forint alatt marad a múlt pénteken éjjel felfüggesztett legnagyobb gazdaságfejlesztési pályázat igényelt keretösszege, mégsem lélegezhetnek fel a legjobb projekttel indulók sem. Ennek oka a szakaszos elbírálásban keresendő.

Szeptember 14-én, hétfőn, 684 beadott pályázattal már 114 milliárd forintnál járt az összesített támogatási igény a GINOP 1.2.1-15 kódszámú feldolgozóipari kapacitásbővítő pályázatnál, és az elemzők azt valószínűsítették, hogy az utolsó napok rohamának köszönhetően ez az összeg 150-170 milliárd forint között állhat majd meg.

Pénteken este 860 körül járt a beadott pályázatok száma, a felfüggesztés időpontjáig ez legfeljebb 880-ig mehetett fel. Ebből az adódik, hogy 167 millió forint a körüli átlagos támogatási igény adódik, így ha az átlagos méret nem ugrott meg, akkor kissé 150 milliárd forint alatt maradhatott az összesített támogatási igény.

Ezen pályázat esetében azonban érdemesebb a szakaszos elbírálás gyakorlatából kiindulni. Hiszen ha az első szakaszban van 65 milliárd forintnyi jó igény, akkor a 2. szakaszban valószínűleg már hiába pályáztak, azok tartaléklistások lesznek.

Ebből is látható, hogy egyes pályázatoknál mennyire fontos az időtényező. Érdemes ötleteinket már a várakozási időszakban megfogalmazni, felkészülni, hogy a pályázatot minél hamarabb be lehessen nyújtani, és az elsők között kerüljenek elbírálásra.

Amennyiben pályázat témában tanácsra van szüksége, kérem, írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Dr. Veres Ilona

Forrás: Portfolio.hu

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]