A felvidéki vállalkozások is pályázhatnak eszközbeszerzésre!

Már elérhető a felvidéki vállalkozások számára a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program, amelynek keretei között felvidéki mezőgazdasági-, illetve mikro-, kis- és középvállalkozók nyújthatják be támogatási kérelmüket.

A keretösszeg majdnem 2,5 milliárd forint, amit a vállalkozók és vállalkozások technológiai felszereltségi szintjük és termelési kapacitásaik növelésére, illetve meglévő kapacitásaik jobb kihasználására fordíthatnak. A programban a 2017. január 1. előtt bejegyzett vállalkozások vehetnek részt.

A pályázat legfontosabb célkitűzései közé tartozik a gazdasági tevékenységek erősítése, a szereplők üzleti hatékonyságának növelése, a foglalkoztatottság növelése, valamint a kivitel növelése és a behozatali cikkek felcserélése hazai termékekkel.

Eszközbeszerzés támogatható

A felhívás kapacitásbővítési, innovációs-, termelési célú gép és berendezés-, valamint szoftver beszerzésére ad támogatást. Legfeljebb 5 eszköz szerezhető be ugyanazon szállítótól. Ha a pályázó az eszközt Magyarországról szerzi be, a támogatást is forintban kell igényelnie, és a kiutalás is forintban történik. Ha azonban nem Magyarországból veszi, a támogatást euróban kell igényelni, és a kiutalás is euróban történik majd.

A pályázó Szlovákia Szenci, Galántai, Dunaszerdahelyi, Komáromi, Vágsellyei, Érsekújvári, Nyitrai, Lévai, Nagyrőcei, Nagykürtösi, Losonci, Rimaszombati, Rozsnyói, Kassa-vidéki, Nagymihályi, Tőketerebesi, Poltári vagy Galgóci járásának valamelyikében állandó lakcímmel rendelkező természetes személy egyéni vállalkozó vagy ezen járások egyikének területén bejegyzett székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező jogi személy.

A támogatás mértéke akár 70% is lehet, az igényelhető összeg maximum 15 ezer euró.

Fontos!

A pályázati anyagok benyújtása 2017. október 1-én megkezdődött, és csupán 2017. október 20-ig fogadják be a kérelmeket!

Amennyiben további kérdése adódna pályázattal kapcsolatban, ide kattintva érdeklődhet. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]