0%-os kamatozású hitelprogram vállalkozásáért!

Egy 0%-os kamatozású hitelprogram válik lassan elérhetővé a vidéki mikro-, kis-, és középvállalkozások számára, mely a technológiai korszerűsítéseket támogatja.

A Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) jelenleg társadalmi egyeztetésen van, várhatóan szeptembertől igényelhetővé is válik.

A hitelprogram célja, hogy támogassa a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítését, illetve korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességét. Ez egy kiváló lehetőség azon vállalkozások számára, akik pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, azonban bizonyos okokból kifolyólag nem, vagy csak csekély támogatásban tudnak részesülni pályázati forrásokból. A program az induló vállalkozások számára is segítséget nyújthat.

A rendelkezésre álló keretösszeg közel 60 milliárd forint. Egy vállalkozás minimum 1 millió, maximum 50 millió forintot igényelhet. Kezdő vállalkozások is igényelhetik a kölcsönt, esetükben azonban maximum 25 millió forint vehető csak fel.

A felvételhez csupán 10% önerő elegendő! A kamatozása igencsak kedvező, 0%.

Olyan projektek támogathatóak, amelyek a konvergencia régióiban valósulnak meg. Tehát a Közép-magyarországi régióban tevékenykedő vállalkozás is igényelhet kölcsönt, ebben az esetben az a fontos, hogy a projekt a vidéki telephelyén kerüljön megvalósításra.

A hitelprogram célja a technológiai korszerűsítés, a versenyképesség növelése, így tárgyi eszközök beszerzésére, valamint immateriális javak beszerzésére ad lehetőséget.

A hitelprogram jelenleg társadalmi egyeztetésen van, várhatóan 2018 szeptemberétől válik igényelhetővé.

Amennyiben kérdése adódna, ide kattintva tájékozódhat. 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]