PDF letöltés

Volvo Bus Corporation megkeresés

A Volvo Csoport magyar beszállítókat is vár Svédországban
A Volvo Csoport nyitott lenne a jövőben egy magyar beszállítói lehetőségeket bemutató rendezvény megszervezésére, ennek kapcsán várnánk a jelentkezéseiket és kérdéseiket, vagy ötleteiket legkésőbb február 6-ig! A stockholmi Magyar Nagykövetség felkérő leveléből idézek:
 
A régió legnagyobb gyára a Volvo Csoport, amely buszokat, tehergépjárműveket és munkagépeket gyárt. A Csoport világszerte 100,000 főt foglalkoztat, 18 gyára van, termékei 190 országban vannak jelen. Magyarországgal a Volvo Bus-nak van együttműködése a Rábán és az Ikaruson keresztül. A Volvo Bus az Ikarusnak futóműveket szállít, az Ikarus pedig összeszereli a Currus Zrt. által honvédségi használatra fejlesztett busz felépítményeket. A Volvo Csoport a magyar busz együttműködésben további fejlődési lehetőséget lát. Úgy gondolják, hogy amennyiben az együttműködés az Ikarusszal bővül, úgy magyar beszállítókkal közös R&D fejlesztési projektek feltárása is elképzelhető. A magyar beszállítói lehetőségek bemutatására a Volvo Group nyitott arra, hogy otthont adjon egy magyar „pitching event”-nek, ahol a figyelemre méltó magyar autóipari beszállítók bemutatkozhatnak a svéd autóipari cégeknek.

A start-upok felkarolására a Volvo az Ericssonnal és a Veoneer-ral közösen létrehozta a Mobility X Lab autóipari akcelerátort, ahol innovatív start-upok 6 hónapig együtt dolgozhatnak vezető svéd autóipari és IT cégekkel. Amennyiben vannak ígéretes magyar start-upok ezen a területen, a Mobility X Lab-bal együttműködve lehetőség nyílhat svédországi bemutatkozásukra.

A Nagykövetség kérésére egy olyan adatbázist szeretne a MAJOSZ létrehozni, melyben kapacitással rendelkező, tapasztalt magyarországi gyárak vannak, akik keresik a lehetőségeket a Volvo-val és szívesen bemutatkoznának egy svédországi rendezvényen. Emellett, ha van javaslatuk start-up vállalatokra, kérem azt is jelöljék meg nyugodtan!

Kérem, töltse ki az alábbi kérdőívet, hogy érdemben tudjunk válaszolni a Stockholmi Magyar Nagykövetség és a Volvo Csoport részére!
Kérdés esetén szívesen állok rendelkezésükre!


Fieszl Zsuzsa
ügyvezető főtitkár
e-mail
+36 20 943 5462


   Volvo Csoport Kérdőív