Világszínvonalú egészségipari fejlesztés Pécsett

Új biotechnológiai kisüzemet adtak át Pécsett, a Finn utcai Innovációs Központban. A laboratóriumban világszínvonalú, úgynevezett in vitro laboratóriumi reagensek gyártására nyílik lehetőség, amelyek betegségek diagnosztizálásához, gyógyítási módok irányának meghatározásához nyújtanak hathatós segítséget Európában és a tengerentúlon egyaránt.

Páva Zsolt polgármester a megnyitón elmondta: bízik a vállalkozás sikerében és abban, hogy a beruházással sikerül az egyetemen felhalmozott tudást a pécsiek érdekében hasznosítani. Egyúttal reméli, hogy a projekt mérföldkő a hasonló eredménnyel kecsegtető üzleti vállalkozások sorában.
Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora példaértékűnek nevezte a beruházást és kiemelte: az ilyen típusú fejlesztések azok, melyekben az egyetemi munka formát, alakot tud ölteni. Az Innovációs Központban valós társadalmi és gazdásági érték jött létre az egyetemi tudásbázis segítségével. 
Dr. Németh Péter, a Klaszter elnöke beszédében hangsúlyozta: a tudományos munka, valamint az ipari gyártás és szolgáltatás összekapcsolását jelenti a beruházás. A most átadott kisüzem az egyetem kutatási eredményeit tudja hasznosítani, piacra vinni, és csupán első lépcsőjét jelenti a további egészségipari beruházásoknak.
A Pécsi Egészségipari Innovációs Központ (PEIK Zrt.) 170 négyzetméteren létrehozott beruházása a Biotechnológiai Innovációs Bázis Akkreditált Innovációs Klaszter 126 millió Ft összértékű klaszterfejlesztési pályázata keretében valósult meg, 50%-os pályázati támogatással.

Forrás: vállalkozó.info

ZBT
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]