Versenyképességet javítana a pécsi polgármester

Páva Zsolt, Pécs polgármestere egy héttel ezelőtt bejelentette, új korszak kezdődik Pécsett. A helyi gazdaság megerősítése, új munkahelyek létrehozása és Pécs versenyképességének javítása a legfontosabb feladat a következő években, különösen az, hogy mindenki dolgozni tudjon, aki dolgozni akar. Ennek érdekében komoly átszervezések kezdődnek Pécsett.
- Csak akkor beszélhetünk valódi versenyképességről, ha az önkormányzat is megteremti ennek feltételeit, ezért elsőként magunkon kezdjük a változtatást. Változtatunk a Polgármesteri Hivatal, az önkormányzat gazdasági társaságainak működésén, szervezeti keretein és gazdálkodásán is. Ennek elengedhetetlen feltétele a Pécsi Versenyképességi Program elindítása.
A polgármester bejelentette, első körben 30 városházi dolgozótól válik meg a hivatal. - Mindent a várható feladatokhoz és kihívásokhoz igazítunk. Ezzel megszüntetünk számos felesleges munkakört, kiküszöböljük a párhuzamosságokat, gyorsabbá és rugalmasabbá tesszük az ügyintézést.
- Fél év alatt a versenyképességi program valamennyi lépését megtervezzük és eldöntjük. Ennek eredményeként Pécs olyan szervezetet alakít ki, amely alkalmassá válik a befektetők ösztönzésére, új gazdasági szereplők megnyerésére, ezzel új munkahelyek jöhetnek létre, megerősödhet a város gazdasága. - Miként más területen pl. a kultúrában vagy közösségi közlekedés fejlesztésében, a közüzemi szolgáltatásokban úgy, a munkahelyek teremtésében és a gazdaság megerősítésében is az élmezőnybe szeretnénk tartozni Magyarországon. - Ennél kevesebbel nem érhetjük be - mondta határozottan Páva Zsolt polgármester.

Forrás: vállalkozó.info

ZBT
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]