Újabb stratégiai megállapodás egy külföldi céggel

Negyvenegyedik stratégiai partnerével kötött megállapodást februárban a magyar kormány. Ezúttal az osztrák tulajdonú és a környezetiparban érdekelt Prinzhorn Hungária Csoporttal.


Az aláírási ceremónián a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára kiemelte: a magyar gazdaság hosszabb távú, fenntartható növekedése érdekében olcsó energiát kell biztosítani a vállalkozásoknak, valamint figyelemmel kell lenni az ipari termelés és a környezetvédelem harmonikus kapcsolatára is.
Szijjártó Péter hozzá tette, Ausztria hazánk számára a második legfontosabb külkereskedelmi partner, az ottani vállalkozásokkal csak tavaly a magyar külkereskedelem 6 százalékát, több mint 11 és fél milliárd eurót kereskedtek a hazai cégek.
A nagyobb külföldi cégek egyébként, a kormány stratégiai megállapodásainak is köszönhetően, eddig mintegy 650 milliárd forintnyi beruházást hajtottak végre, amellyel 5500 új munkahelyet teremtettek.

1990 óta itt termelnek
Az ausztriai Wiener Neudorf-i székhelyű, családi családi vállalkozás tizenhárom országban, 37 termelőüzemben mintegy 4,5 ezer alkalmazottat foglalkoztat, ebből Magyarországon 1100-at. Éves forgalma több mint egymilliárd euró, amihez 1,7 millió tonna újrahasznosított papírt állít elő.
A társaság a dunaújvárosi papírgyárat 1990-ben vette meg, és az indulás óta mintegy 600 millió eurónyi beruházásokat hajtott végre.

ZBT
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]