PDF letöltés

Újabb programok a foglalkoztatás elősegítéséért

2016 első felében újabb programokat indít a kormány, melyek célja a foglalkoztatás elősegítése és a munkaerőpiac élénkítése.
Az első ilyen program a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába című segítő program lesz, melynek tervezett keretösszege 3 milliárd forint. A programtól azt várják, hogy segítségével a közfoglalkoztatásból a munkaerőpiacra 20-25 ezer munkavállaló léphet. Arra szeretnék ösztönözni a közfoglalkoztatásban résztvevőket, hogy piaci állást találjanak. Ennek külön előnye számukra, hogy ha még a közfoglalkoztatási szerződésének lejárta előtt talál állást, akkor a fizetése mellett felveheti a közfoglalkoztatásból havonta neki járó foglalkoztatást helyettesítő támogatási összeget is.


További tervek között szerepel, olyan gyakornoki program indítása, amelynek segítségével a mikor,- kis- és középvállalkozások pályázhatnak majd támogatásra, ha vállalják 25 év alatti szakképzettséggel rendelkező fiatalok foglalkoztatását. A kormány új programjai várhatóan komolyan segítik majd a foglalkoztatási ráta növekedését.

Forrás: kormany.hu