Turisztikai fejlesztés Somogyban

Szabadidőfarm nyílt a Somogy megyei Hajmáson, Kaposvártól mintegy 20 kilométerre.
Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkára kiemelte az építészeti munka igényességét, a környező táj szépségét, valamint azoknak a szolgáltatásoknak a körét, amelyek lehetőséget adnak a szabadidő aktív eltöltéséhez.
Ifj. Lóki Géza, a Borostyán 95 kft. ügyvezető igazgatója, a Zselicvölgy Szabadidőfarm tulajdonosa elmondta: a beruházást a Zselici Csillagrezervátum területén, az Európai Unió csaknem 500 millió forintos támogatásával, összességében mintegy 700 millió forintból valósították meg.
A két évvel ezelőtt elkezdett munka eredményeként egy háromcsillagos, wellnessrészleggel rendelkező szálláshely várja a nyugodt pihenésre vágyó, illetve az aktív kikapcsolódást kedvelő vendégeket - tette hozzá.
A mintegy 80 hektáron elterülő, dombok övezte völgyben megépült komplexum tulajdonosa hangsúlyozta: a munkahelyteremtés mellett - a vállalt nyolc helyett eddig 20 embernek adtak munkát és még továbbiak felvételét tervezik - fontosnak tartják a kulturális, néprajzi hagyományok ápolását is.
A gasztronómiai kínálatról szólva elmondta: kiemelt figyelmet fordítanak az ételek minőségére és választékára, mely a környékbeli vadakra, a farmon tenyésztett állatokra, a saját kertből való zöldségekre és gyümölcsökre, valamint a közeli termelők ellenőrzött portékáira épül. 
Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint a most átadott létesítmény jól szolgálja a vidéki- és agrárturizmus fejlesztésére irányuló törekvéseiket, ugyanis a stratégiájuk a jövő évtől kezdve éppen erre a területre irányul, erre fektetik a legnagyobb hangsúlyt. 
Szeretnének minél több külföldi vendéget megnyerni a vidéki turizmusnak - mondta a vezérigazgató, hozzátéve: ezért is örül annak, hogy itt a Zselic völgyében most átadnak egy ilyen csodálatos komplexumot. 
A Zselicvölgy Szabadidőfarmon nyolc tájjellegű házban összesen 32 kétágyas, klimatizált szoba, a központi épületben további négy szoba, egy 120 férőhelyes étterem, grillterasz, valamint a régióban egyedülálló látványpince, valamint szivarház is várja a vendégeket. 
A szaunaházban finn- és infraszauna, valamint gőzkabin, továbbá kültéri medence, gyerekmedence, jakuzzi, masszázs és szolárium gondoskodik a relaxációról, az aktív kikapcsolódást pedig a futball-, tenisz- és röplabda pálya, valamint minigolf és játszótér biztosítja. Mindezek mellett farmlátogatás, kerékpárkölcsönzés, lovas kocsikázás, horgász- és túralehetőségek, vadmegfigyelés is szerepel a szolgáltatások sorában.

Forrás: MTI / vállalkozó.info

Fotó: Zselicvölgy Szabadidőfarm facebook-oldala

ZBT
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]