PDF letöltés

Több pénz marad jövőre a vállalkozásoknál

Amennyiben az Országgyűlés megszavazza Varga Mihály kedden benyújtott törvényjavaslatát, jelentősen csökkenni fognak a vállalkozásokat érintő közterhek, így több pénz marad a vállalkozások zsebében.
Amennyiben a törvényjavaslat elfogadásra kerül akkor 2018. januártól 2.5 százalékponttal lesznek kisebbek a munkáltatói adók. A 2016 novemberében kötött megállapodás alapján, mely a kormány és a munkáltatók valamint a munkavállalók képviselői között született, 2018 január 1-jével  húsz százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke.

A SZOCHO mellett az egészségügyi hozzájárulás mértéke is csökkenni fog, 22 %-ról 19,5%-ra. Ez a magánszemélyek számára is kedvező, hiszen az egyéb jövedelmük után nekik is kevesebb közterhet kell a jövő évtől fizetniük.

Ezek az intézkedések nem csak a vállalkozásosok segítését célozzák, hanem fontos szerepük van a feketegazdaság elleni küzdelemben.  A feketegazdaság felszámolásában Magyarország az élen jár az EU tagállamok között. A tervek szerint a következő hat év során folyamatosan csökkenni fognak a munkáltatói adók, ezzel komoly segítséget nyújtva a vállalkozásoknak.

- MCOnet -