PDF letöltés

Nyomunkban az adóbevallás határideje

Nem árt, ha tisztában vagyunk a határidőkkel, ugyanis a késedelem komoly szankciókkal jár.

Érdemes időben informálódni és szakember segítségét kérni, mert a vállalkozások esetében az adóbevallás sokkal bonyolultabb, mint magánszemély esetén.

2015. június 1 napjáig kell bevallást benyújtani az illetékes adóhatóság felé a társasági törvény hatálya alá tartozó egyszeres vagy kettős könyvvitelt vezető vállalkozásoknak, a számviteli törvény hatálya alá tartozó eva-alanyoknak, tovább a kisvállalati adóalanyainak a 2014. évi adókötelezettségről.
Azok  a vállalkozások, amelyek tevékenységüket 2014.-ben megszüntették, vagy átalakították, szintén kötelesek a fentebbi időpontban a bevallásukat benyújtani. 
Mivel az adózás rendjéről szóló törvény május 31-ei időpontban határozza meg a benyújtási határidőt és e nap munkaszüneti nap, ezért a határidő a legközelebbi munkanapon, azaz 2015. június 1 napján jár le. Tehát 2015. évben a benyújtási határidő 2015. június 1. 
A Magyar Posta felkészült a várható forgalomnövekedésre, ugyanakkor az ügyfeleket arra kéri a Társaság, hogy időben érkezzenek a postára, vegyék figyelembe a várakozási időt.
(Forrás. Fejér Megyei Hírlap 2015. május 13-i száma)

B.A.